Svečani make-up za večernji izlazak

djevojka se šminka prije izlaska, Foto: imagesolutions/Shutterstock

Večernji izlazak je sigurno doživljaj za vas i za njega se želite posebno potruditi oko svog make-upa. Opisat ćemo vam kako da stvorite što očaravajući izgled kombiniranjem svjetlijih i tamnijih tonova.

Svoj sofisticirani izgled naglasite očima. Nakon što nanesete podlogu, korektor i puder, krenite na uređivanje očiju. Tamnosmeđe sjenilo boje dima nanesite na cijeli kapak i stopite ga pažljivo u pregib.

Koristite li spužvasti aplikator, boja sjenila će teže padati nego s četkice. Za svaki se slučaj osigurajte puderom u prahu. Nanesite ga ispod svojih očiju, a na njega će se uhvatiti otpala zrnca tamnog sjenila.

Isto sjenilo, u manjoj količini, nanesite ispod donjih trepavice, što će više naglasiti vaše oči. To će uravnotežiti izgled vašeg make-upa i osigurati glatku podlogu za nanošenje eyelinera u slijedećoj fazi.

U prošlosti je crni eyeliner bio presrtog za dnevno svjetlo, danas se koristi uvijek. Posebno je savršen za večernje izlaske jer je dizajniran za gledanje na mekšem i privlačnijem svjetlu. Olovkom pažljivo izvucite liniju ispod i iznad trepavice. Ako vam je teško povući pravilnu crtu, probajte ucrtati niz tankih točkica koje zatim stopite sa čisti pamučnim štapićem.

Kako biste oku dali širinu, preko čeone kosti prijeđite svjetlucavim bjelokosnim sjenilom. Nanosite ga postepeno, gradeći poseban efekt. izgled oka dovršite sa dva sloja crne maskare.

Savjetujemo vam da za vrijeme šminkanja, uvijete svoju kosu uvijačama koje kasnije uklonite, provućete prste kroz kosu i spremni ste za zabavu.

Kako ne biste odudarali od ostalog dijela make-upa, koristite žutosmeđe sjenilo ili brončani puder. Nanesite ga preko jagodičnih kostiju, stapajući dijelove prema liniji kose.

Usta možete ostaviti neutralna, na taj način ćete ostaviti dojam prirodnosti. Ružičasto-bež nijansu olovke za usne nanesite po cijelim usnama što ostavlja blag mat efekt.

Slobodno iskoristite i drugu kombinaciju kojom premažete usne sjajilom.

Foto: imagesolutions/Shutterstock