Kako napuniti akumulator – aspirinom

Djevojka gleda akumulator, Foto: Glenda M/Shutterstock

Žurite se jer vas čeka sastanak na koji nikako ne smijete zakasniti. Međutim onaj tren kada ste sjeli u auto za vas je nastupila noćna mora. Dogodilo se ono od čega ste strahovali. Auto neće upaliti, a vi ne znate što se događa.

Najgore od svega što je vaše znanje o autima skoro nikakvo i jednostavno nemate ideju kako riješiti novonastali problem. Dogodilo se upravo to da je akumulator prazan i da dan prije toga niste pazili kada ste auto ostavili parkiran ispred ulaza u zgradu. Ne brinite rješenje postoji, a čak ne morate zvati pomoć.

Kad sjednete za upravljač automobila i otkrijete kako je akumulator upravo “izdahnuo” – a nema nikoga u blizini tko bi vam pomogao ponovno pokrenuti motor klemama – možda ćete sami moći pokrenuti motor ako u akumulator ubacite dva Aspirina.

Aspirin sadrži acetilsalicilnu kiselinu koja će reagirati sa sumpornom kiselinom u akumulatoru i proizvesti još jedan, posljednji naboj. Čak i ako ovo uspije, što prije odvezite automobil mehaničaru da bi provjerio ispravnost akumulatora.

Autor: S.Š. Foto: Glenda M/Shutterstock