Kako napraviti ukrasnu traku za kosu

traka za kosu

Cvijeće je znak prirode koja je ispunjena različitim bojama, pogotovo kada nastupaju topliji dani. Ne samo da je riječ o cvijeću nego i o načinu odijevanja te nošenju stila u kojem vladaju cvjetni uzorci. Možemo ih naći u gotovo svim primjerima kao što su haljine, jakne, sandale, nakit, pa čak i lakovi za nokte.

Ipak, svoje mjesto je rezervirala i kosa za koju je namijenjeno da zablista uz jednu predivnu dekorativnu traku koja će je krasiti.

Za vašu ukrasnu traku bit će vam potrebna obična traka crne boje koja može biti plišana ili s običnom viskoznom tkaninom.

Zatim će vam trebati perlice u obliku cvijeća različitih dimenzija i boje koje vi preferirate. Također će vam odlično doći i različiti cirkoni koje će upotpuniti prazna mjesta između cvijeća.

Nikako nemojte zaboraviti niti na ljepilo za nakit koje treba biti dobre kvalitete kako vam ne bi brzo ispale sve perlice i ostali ukrasi.

Prije ljepljenja, napravite malu skicu u koju ćete nanijeti i postaviti sve navedene sastojke za vašu traku kako biste bili sigurni da nećete pogriješiti.

Prilikim ljepljenja, za lakše nanošenje ljepila, poslužite se čačkalicom kako biste mogli biti precizniji i kako ne biste potrošili previše ljepila.

Odvojite si dovoljno vremena za ovakav ručni i unikatni rad. Prostorija u kojoj radite bi trebala biti dobro osvijetljena, a vi biste se trebali osjećati ugodno jer ćete više vremena provesti u sjedećem položaju.

Nakon što se nanijeli ljepilo na cirkone i cvjetiće, pričekajte da se osuši na pola minute kako ljepilo ne bi bilo pretekuće i kako materijal ne biste doveli u mogućnost da padne na neko pogrešno mjesto.

Kada ste sve materijale nanijeli po želji kako ste i zamislili, ostavite traku neko vrijeme da se u potpunosti osuši.

Nakon toga, vaša ukrasnaa traka će biti spremna za upotrebu, a vi ćete primiti brojne komplimente za vaš trud i novi modni dodatak u kosi!

Autor: A.B., Foto: Fashion B/Shutterstock