Francuska manikura u nekoliko koraka

nalakirani nokti
Nalakirani nokti, Foto: Natalija Brenca/Shutterstock

Kada vodite računa o svom izgledu sigurno isto tako razmišljate da imate uredne nokte, jer ipak vaše lijepo našminkano lice neće puno pomoći ako vam je koža na rukama suha i ako vam nokti nisu uredni. Danas zaista postoje mnogi načini koji vam mogu pomoći oko vašeg željenog izgleda, a za koje ne treba izdvojiti ni puno novaca, jer je od svega najbitnija dobra informiranost.

Danas postoje razni tretmani za vaše nokte koje nudi svaki kozmetički salon, a isto tako u raznim dućanima možete nabaviti razne preparate koji vam mogu pomoći oko željenog izgleda. Dakle na vama je da se odlučite hoćete li tražiti stručnu pomoć, ili ćete pokušati sami.

Želite li sami napraviti francusku manikuru na vašim rukama ili će vam to napraviti prijateljica svakako pogledajte video u nastavku:

Kada se već spominju tretmani treba izdvojiti čuvenu francusku manikuru koja postoji već jako dugo i koja je svakako jedan od najpopularnijih načina uređivanja noktiju. Naime za sve one koji nisu sigurni radi se o klasičnom načinu lakiranja noktiju.

Prije nego što se upustite u cijeli proces potrebno je nabaviti dva laka u dvije boje, jedan svijetloružičaste boje i drugi bijele boje. Naravno da boja može biti i neka druga, ali vodite računa da bazni lak koji nanosite na gornji dio nokta uvijek treba biti bijele boje.

Prije lakiranja oblikujte svoje nokte onako kako to želite, a kada ste završili uzmite bijeli lak i mirnim potezom ruke nalakirajte samo gornji. Pazite da vam je ruka mirna i stabilna.

Pričekajte da se lak osuši i nanesite prvi sloj laka. Kada se osuši nanesite drugi sloj i slobodno izađite van i pokažite svoje lijepo nalakirane nokte.

Najbolje od svega što francuska manikura može proći kod više prilika. Odnosno možete ju kombinirati za svečane prilike i isto tako za svakodnevne situacije.

Autor: S.Š., Foto: Natalija Brenca/Shutterstock