Kada je vrijeme za prekid

nesretan par

Već neko vrijeme primjećujete kako niste sretni i kako su svađe s partnerom postale dio svakodnevice? Umjesto da želite što više vremena provesti s njim, vi neprekidno pronalazite načine kako bi bili sami u miru i bez bilo kakvog opterećenja? Očito je kako je došlo vrijeme da razmislite o budućnosti veze.

Ponekad su znakovi toliko očiti da ih i drugi ljudi primjećuju, a ponekad su skriveni i ne tako uočljivi da niste sigurni radi li se o trenutnom spoju vašeg i njegovog lošeg raspoloženja ili ipak o nečem ozbiljnijem. Upravo su takve situacije najčešće i zato je dobro znati prepoznati simptome koji će vam signalizirati kako je vrijeme da se udaljite.

Zašto ne bi u pravom trenutku prekinuli vezu i tako sebi i njemu dali priliku za sreću s nekim drugim? Što se prije odlučite to ćete se prije početi oporavljati jer loša emotivna veza negativno utječe i na zdravlje, budući da prevelika količina stresa nikada nije bila dobra.

Na početku ste voljeli njegovu otvorenost, tvrdoglavost i nije vam smetalo što je preuzeo ulogu vođe i što uvijek mora biti u pravu. Međutim situacija je sada drugačija i sve vam više ide na živce ono što vam se prije sviđalo. Ukratko ono što ste smatrali prednošću sada odjednom vidite kao manu. Nažalost ali razmislite imate li takva veza više smisla.

Dok ste s dragim uvijek maštate da ste negdje drugdje i to se događa sve češće. Više toliko ne uživate u zajedničkim druženjima… Ako primijetite kako vam njegovo društvo više ne toliko predstavlja ugodu razgovarajte s partnerom kako bi vidjeli u čemu je problem, a ako ni nakon razgovora nema rezultata, bilo bi najbolje da svatko krene svojim putem.

Jedva čekate izlazak s prijateljicama kako bi barem malo zaboravili na probleme koje imate kod kuće… Nalazite se u fazi kada želite izlaz iz svega pa i privremeno, ali očito je kako tih nekoliko sati neće pomoći da se bolje osjećate.

Izlasci neće pomoći na duže vrijeme jer je očito da već dugo niste više zaljubljeni u svog partnera i da ste se polako i nesvjesno počeli otvarati za nove opcije. Omogućite sebi i partneru novu sreću i novi početak.

Autor: S.Š., Foto: Ljupco Smokovski/Shutterstock