Kako raširiti cipele

kako raširiti cipele

Napokon ste odlučili kupiti cipele koje ste vidjeli u dućanu. Kasnije ste primijetili kako vam vaše omiljene cipele više ne odgovaraju kao prije jer su postale tijesne? Kako raširiti cipele i tako uživati u nošenju omiljenog para još neko vrijeme?

Prije nego počnete razmišljati o tome kako je možda došlo vrijeme za novi par obuće, postoje metode pomoću kojih ćete moći raširiti cipele i tako uživati u najdražoj obući.

Prvo što je moguće napraviti je staviti debele čarape na nogu i hodati nekoliko dana u cipelama koje su postale tijesne. Bit će to dobra prilika da ih se malo razgazi i rastegne kako bi bile dovoljno udobne za nošenje.

Kako se još mogu raširiti cipele? Moguće je poprskati unutrašnjost cipela kombinacijom izopropilnog alkohola i vode. Prije nego što se poprska unutrašnjost cipela bilo bi dobro na onom dijelu koji se manje vidi, provjeriti hoće li ova kombinacija uzrokovati promjenu boje cipele. Potrebno je hodati u navlaženim cipelama između 15 i 30 minuta i ponavljati postupak sve dok cipele ne postanu udobnije.

Postoji još jedna metoda nakon čega bi cipele trebale biti udobnije za nošenje. U cipele je potrebno nagurati što više loptica od novinskog papira koje ste prije umočili u vodu i izopropilni alkohol. Nakon što ste postavili loptice od papira treba ih ostaviti da se osuše. Već možete početi planirati što ćete odjenuti uz svoje najdraže cipele.

S cipela može otpasti potplat i kada se to dogodi jedino rješenje je otići kod postolara. Ako niste u prilici jer nemate dovoljno vremena problem s potplatom se može riješiti barem za kratko vrijeme.

Dovoljno je imati ljepilo koje se može nabaviti u dućanu s bojama i lakovima. Ne treba zaboraviti kako se radi o privremenom rješenju i kako će ubrzo trebati otići kod postolara kako bi mogao popraviti cipele.

Nažalost ali svaka se obuća troši s vremenom i dok će neke trajati dugo, nekih ćete se morati prije riješiti. Sve ovisi o tome o kakvoj se kvaliteti radi i koliko ćete uspjeti napraviti koraka u obući prije nego postane zrela za otpad. To ne znači da u međuvremenu ne treba čuvati omiljene cipele i tenisice.

Autor: S.Š., Foto: Luba V Nel/Shutterstock