Idealan nakit za maturalnu večer

djevojka se uređuje

Svaka djevojka najprije sanja maturalnu večeru pa zatim kasnije vjenčanje da bude kao iz bajke. Prije vjenčanja valja proći jednu uvodnu večeru u kojoj ćete konačno moći pokazati svoj šarm i ženstvenost. Iza vas su školske klupe, ispiti, odgovaranja i ocjene, a ispred vas opuštanje, druženje, haljine, cipele, šminka, frizura te i nakit. Dakle, radi se o maturalnoj večeri.

Osim odgovarajuće maturalne haljine koja je vrlo bitna kod te zaista posebne večere, posebno mjesto zauzima i prikladan nakit kojim će se ukrasit tijelo.

Kad se pogledate u ogledalo, bitno je vidjeti istaknutost nakita. Ako je nakit samo mirni i tihi pratitelj, to je znak da pod hitno treba učiniti neku promjenu kako bi sve bilo savršeno.

Usklađivanje odjeće s nakitom nije uvijek tako lako, ali uz par korisnih savjeta to vrlo brzo može postat skroz lagano.

Odlučile ste se za otvoreniju haljinu? Onda je pravi odabir za vas što veći nakit u obliku lančića kako bi upotpunio cjelokupni izgled. To može biti malo veće drago kamenje koje odlično možete uskladiti uz svaku boju haljine. Također, ako ste više ljubiteljice naušnica, odaberite veće naušnice koje će prekrasno padati do ramena.

Isto pravilo većeg nakita vrijedi i za kratke frizure, frizure u obliku punđe ili visoko uzdignutog svečanog repa. U tom slučaju vaše lice i nakit će totalno doći do izražaja.

Za zatvorenije haljine se odlučite na nešto manji nakit oko vrata te nešto za nijansu veći na ušima. Naravno, ako bi vam to sve skupa izgledalo pretjerano, uvijek možete ostaviti samo jedan nakit.

Uz zatvorenije haljine dugih rukava najbolje će pristajati narukvice koje idu preko tkanine. Nećete pogriješiti ako se odlučite za sjajne narukvice koje se lijepo ističu.

Za dugu i raspuštenu kosu s valovima će najbolje izgledati okrugle naušnice, a detalji na prstima u obliku prstena također neće smetati. Prođete li prstima kroz kosu, računajte da će vaš prsten sigurno biti zapažen.

Autor: A.B., Foto: Pressmaster/Shutterstock