Frizure za svaki dan

ravna kosa

Uvijek lako možemo naći večernje frizure koje zrače elegancijom i koje su uvijek tako zavodljive. Ipak, nije uvijek prilika da tokom dana imamo mogućnost nositi takve frizure, pogotovo ako smo obućeni ležerno i opušteno.

Donosimo vam savjete kako napraviti nekoliko frizura za svaki dan kako biste uvijek bili sređeni umjereno i kako bi bili zadovoljni sa svojom dnevnom frizurom.

Za početak je bitno da vaša kosa bude svježe oprana. Uvijek je lijepo na ženi vidjeti opranu kosu koja se sjaji i koja zrači volumenom. Za najbolje rezultate koristite šampone za volumen i za sjaj, pogotovo kada su pred vama sunčani dani.

Osim toga, uvijek je dobro pri ruci imati pokoju ukosnicu koja će vam sigurno tokom dana moći lijepo pridržati kosu. Frizure s ukosnicom spadaju u dnevne frizure koje se lako mogu iskombinirati uz lepršave haljine.

Pogledajte kako napraviti frizuru za svaki dan u obliku pletenice.

Kosu isfenirajte i stavite jedan dio na stranu. Uzmite ukosnicu koja može biti i s ukrasom te ju pričvrstite uz glavu.

U dnevnim frizurama je nepotrebno nadodavati lak za kosu jer lak pripada više večernjim frizurama i djeluje presvečano.

Osim ukosnica, svoju dnevnu frizuru možete ukrasiti i pletenicama uz glavu. Bitno je samo da pletenice počnete raditi od početka tjemena prema vrhovima. Možete se odlučiti između klasičnih pletenica ili sitnije riblje kosti.

Vjerojatno ste mnogo puta vidjeli nakovrčanu kosu na svadbama ili drugim svečanostima. Ipak, moramo priznati da kovrče spadaju u svečaniju šminku no ako ih napravite umjereno, odnosno pri samim krajevima, vaša frizura će izgledati savršeno.

Osim toga, frizura će biti kao stvorena za dnevni look. Dovoljno je da svoje kovrče napravite figaom ili peglom za kosu te nakon toga prođete prstima kroz njih pjenom za kosu. Ovakva frizura biti će odlična za duge ljetne šetnje uz plažu.

I za sami kraj vam donosimo jednu zanimljivu frizuru samo za one najhrabrije. Dobro je znati da će ovakva frizura lijepo pristajati na kraću kosu do ramena. Dakle, po kosim kutem je potrebno ravno ošišati kosu, a jednu stranu ostaviti normalne dužine kakva je bila i do sad. Svoju novu frizuru stilizirajte njegujućim uljem za sjaj i spremni ste za dnevni izlazak.

Autor: A.B., Foto: Inga Ivanova/Shutterstock