Kontaktne leće u boji bez dioptrije

leće u boji
Leće u boji, Foto: Andresr/Shutterstock

Jeste li ikada čule kako su oči prozori duše? Koliko puta ste pronašli razumijevanje u očima najbolje prijateljice, ili vam je pak ljubazan pogled uljepšao dan ili možda olakšao neku tešku situaciju. Oči su uz usne jedna od najprivlačnijih stvari na ženskom licu i među prvim stvarima koje će muškarac na vama primjetiti. Opjevane su u tako mnogo ljubavnih pjesama u kojima se ljubavnik izgubio u očima svoje drage.

Danas živimo u dobu u kojem je vrlo lako biti što god poželimo i promijeniti na sebi što nam se ne sviđa. Tehnologija i estetske korekcije toliko su napredovale da uz nešto novca možete biti tko god poželite. Možete promijeniti veličinu nosa, grudi, usana i sl. No što je s bojom očiju.

Dugo vremena ste se morali zadovoljiti onime što vam je dao genetski rulet. Ako su vaše oči bile smeđe to je to, nema promjene. Danas se čak i ovome može doskočiti. Kontaktne leće su započele samo kao oftamološko pomagalo koje se ponudilo kao alternativa naočalama i pomagalo je generacijama da jasnije vide svijet oko sebe. Kada su se tek pojavile bile su krute i neudobne, ali današnje su kontaktne leće toliko prilagođene korisnicima da nećete ni osjetiti da ih nosite.

Načinile su prijelaz iz medicinskog pomagala u ono estetsko. Proizvođači kontaktnih leća su zaključili da je potrebno načiniti i kontaktne leće u boji kako bi i djevojka s plavim očima mogla po želji dobiti srneći pogled smeđih očiju ili kako bi crnooka rasna djevojka na dan ili dva mogla postati vatrena zavodnica zelenih očiju.

Ove kontaktne leće dolaze u raznim modelima. Od onih poluprozirnih koji će samo pomoći naglasiti vašu prirodnu boju pa sve do onih koje će u potpunosti prekriti vašu šarenicu. Boje su život pa zašto se ne biste njima poigrale i na ovaj način. Zatražite oftamologa da vam detaljno objasni postupak stavljanja, skidanja, njege i čuvana leća i uvijek, ali uvijek, ih stavljajte čistim rukama. Sluznica oka je iznimno osjetljiva stoga je higijena imperativ.

Nadamo se da ćete jedan od ovih dana i vi probati na nekoliko sati prevariti prirodu i poigrati se ovom zanimljivom mogućnošću. Nasmiješite se i namignite svijetu.

Autor: L.K., Foto: Andresr/Shutterstock