Čupanje obrva voskom

Žena sa smeđim očima, Foto: Teteel/Flickr

Osim ako spadate u skupinu ljudi koja ima izuzetno osjetljivu kožu, savjetujemo vam da se u jednom potezu riješite neželjenih dlačica na vašim obrvama, čupanjem voskom. Preporučljivo je da se obrve voskom čupaju u kozmetičkim salonima.

No ako niste u financijskim prilikama izdvojiti određenu količinu novca, pokušajte kod kuće sami. Prvu stvar koju trebate napraviti jest pripremiti vaše obrve za čupanje.

Sa četkicoom za zube prođite po svojim obrvama i oblikujte ih kako mislite da bi trebale izgledati. Ukoliko niste sigurni kakve bi vam obrve najbolje stajale, udaljite se nekoliko koraka od ogledala kako biste dobili potpuniju sliku lica. Kako biste odredili gdje vam obrve trebaju početi, vodite se savjetom da je najbolje da počinju paralelno sa vašom nosnicom.

Prije samog čina, u trgovini kupite opremu za skidanje dlaka voskom. Vosak i lopaticu kojom ga nanosite, te trakice za depiliranje. Izaberite onaj vosak koji se može zagrijati u običnoj vodi u loncu pa to učinite stavljajući unutra vosak u ambalaži. Preporučamo vam da kod svakog proizvoda pročitate upute jer se proizvodi uvelike mogu razlikovati.

Ostavite vosak da se zagrije na potrebnoj temperaturi, a štapićem za nanošenje isprobajte je li vosak dovoljno vruć. Imajte na umu da sa štapićem ne grabite velike količine voska kako ne bi došlo do njegova kapanja ili proljevanja. Kada vosak nanesete na obrvi nemojte dozvoliti da se posuši već čupajte odmah nakon što dobro prislonite trakicu.

Sada stiže bolni dio. Bitno je zapamtiti da nikada ne smijete čupati gornji dio obrve. Ako fulate s njim, bit će potrebno mnogo vremena prije negoli obrve uspijete ispraviti. Osim toga, čupanjem obrva s donje strane postižete efekt većih očiju što je svakako preporučljivo. Dlaku počupajte u smjeru u kojem raste.

Ako vam nakon depiliranja ostanu neke deblje dlake, njih također možete lako ukloniti pincetom. Pomozite sami sebi i prije čupanja olovkom za obrve lagano iscrtajte željeni oblik, kako kasnije ne biste bili razočarani. Ako se nikad niste služili ovom metodom, nemojte se bojati jer se pogreške mogu lako ispraviti, a u krajnjoj liniji obrve će vam brzo narasti.

Autor: M.T.  Foto: Teteel/Flickr