Čišćenje lica kod kuće

čisto lice

Iako mislite da je čišćenje lica jednostavno i da tu ne možete pogriješiti, varate se. Mnoge žene ne samo da lice čisto pogrešno nego vrlo često i zanemaruju ovu svakodnevnu beauty rutinu. To često rezultira čitavim nizom problema na koži lica, od iritacija, crvenila, suhe kože pa sve do izbijanja prištića.

Mnogi ne vide povezanost svojih problema sa čišćenjem lica, ali upravo je to ono u čemu najviše griješimo. Otklonite greške odmah i dovedite kožu lica do savršenstva našim korisnim savjetima!

Čišćenjem lica pripremamo našu kožu za hidratizaciju koju će dobiti iz seruma ili krema. Zbog toga je bitno da ono bude čisto.

Za početak ne preskačite čišćenje lica. Lice je potrebno čistiti i ujutro i navečer. Navečer da bi skinuli ostatke šminke i prljavštine nakupljene tijekom dana, a ujutro da bi uklonili mrtve stanice s kože lica.

Odaberite sredstvo za čišćenje lica prema svojem tipu kože. Po mogućnosti koristite sredstva koja sadrže prirodne sastojke, bez parabena, boja ili parfema.

Prije samog početka dobro operite ruke da ne bi prenijeli prljavštinu s ruku na lice.

Nemojte ispirati lice hladnom vodom, hladna voda će šokirati osjetljivu kožu lica što može dovesti do pojave kapilara. Koristite mlaku vodu. Prije svakog nanošenja preparata za čišćenje lica bitno je navlažiti lice.

Sredstvo nanesite lagano utrljavajući ga kružnim pokretima. Nakon toga sredstvo dobro isperite. Ako dobro ne uklonite sve sastojke s kože, može vam se dogoditi da se pore začepe ili da vam se koža pretjerano isuši.

Piling je korisno sredstvo koje dubinski čisti kožu i uklanja mrtve stanice. Ali ne koristite ga prečesto. Njime bi mogli uzrokovati pretjeranu suhoću kože skidanjem novog sloja kože. Ručnik bi uvijek morao biti čist i ne previše grub. Koža lica je osjetljiva pa pazite da je ne trljate pretjerano ručnikom da ne bi došlo do pojave bora.

I na kraju, iako je čistoća kože jako bitna, imajte na umu da nije dobro prati lice ni prečesto. Pranjem lica tri puta ili čak više na dan, mogli bismo poremetiti prirodno obnavljanje kože što može dovesti do iritacije, isušivanja i akni.

 Autor: M.L., Foto: Valua Vitaly/Shutterstock