Kako opustiti umorne noge

kupka za noge

Jeste li osjetili bol u nogama i koliko često? Bez obzira na prirodu posla očito je kako noge puno toga pretrpe i zato ne treba shvaćati olako potrebu za njihovim opuštanjem. Ipak će nam trebati još dugo i zato treba paziti na njegu. Što možete učiniti za zdravlje nogu?

Ako volite vježbati i ne želite svaki put osjećati pritisak u nogama, bilo bi dobro da iskoristite kupku za noge. Prilikom visoke temperature dolazi do proširenih vena, a tekućina pritom odlazi u stopala i noge. U takvoj situaciji pomaže sve što poboljšava prokrvljenost.

Umorne noge problem su kod onih koji imaju niski tlak, slabi rad štitnjače, koji su pretili te imaju proširene vene. Sve te osobe trebale bi se pored medicinskih preparata osloniti i na alternativne metode.

Možete si pomoći hladnom i toplom kupkom u koju ćete dodati malo soli ili divljeg kestena. Vaša će se stopala tako ohladiti kao i ako ih natrljate s malo alkohola. Za sve one koji ne podnose miris alkohola mogu pokušati s masažom koja uključuje gel s mentolom. Naizmjenično tuširanje toplom i hladnom vodom isto tako doprinosi boljem osjećaju

U kupkama je rješenje bez obzira radi li se o gljivičnim infekcijama ili umornim te natečenim nogama. Razlika je jedino u tome što ćete dodati od sastojaka. Tako protiv gljivica odlično djeluje kombinacija ulja lavande i čajevca. Za umorne noge pomažu kadulja i lavanda, a za otečene u kupku dodajte čaja od koprive.

Noge možete odmoriti i zahvaljujući određenim vježbama, a postoji jedna za koju ne trebate odlaziti u teretanu. Uzmite prostirku, lezite se i prislonite noge na zid. Pazite da su vam leđa na podu i da ih ne podižete. Radi se o brzoj vježbi koja će opustiti umorne noge. Ovu vježbu možete raditi svaki drugi dan, a dobro je što nije naporna. Pazite na svoje zdravlje.

Autor: S.Š., Foto: Viachaslau Kraskouski/Shutterstock