Cirkoni na zubima

lijep osmijeh

Voljeli biste upotpuniti svoj stil s cirkonom na zubu? Onda trebate saznati sve kako se taj postupak izvodi i je li to stvarno za vas. Stomatologija je svakim danom sve naprednija u medicinskim svrhama pa i u modnim. Jedna od tih medicinska grana se zove i kozmetička stomatologija koja se bavi stavljanjem nakita za zube.

Osim cirkona, možemo naći i razne druge oblika nakita poput potkove ili srca. No ljude muči je li to zaista bezopasno za našu caklinu i organizam. Odgovor se krije u tome da je takav nakit izgrađen od istih legura kao i ostale stomatološke gradivne stvari poput mostova.

Sastojci tih legura su potpuno bezopasni i ne izazivaju nikakve alergijske reakcije u usnoj šupljini ni zubima tako da možete odahnuti.

Cirkoni se sastoje od kristalića koji imaju skup različitih boja, a vi se možete odlučiti između pravog dragog kamenja ili cirkonija koji su posebno napravljeni za zube.

Da bi tretman bio pravilan, potrebno je prije ugrađivanja cirkona očistiti površinu zuba kako bi se uklonile sve nečistoće ili bakterije. Važno je znati da se s tim postupkom caklina ne oštećuje jer je iznimno nježan.

Cirkon na zubu ili neki drugi željeni nakit će vas zasigurno podignuti i napraviti od vas modnu ikonu. Odlučite li se za nakit na zubima, imajte na umu da budete spremni na mnoge poglede pa je zato potrebno imati lijepe i njegovane zube.

Kad dođe trenutak za skidanje nakita, nikako to ne pokušavajte sami kod kuće. Potrebno je otići stomatologu jer ga jedino on može skinuti. Naime, nakit se lijepi posebnom stomatološkom tehnikom pomoću ljepila koje je inače sastavnio dio plombe.

Također stomatolog, nakon skidanja nakita, polira zub tako da može ostati u stanju u kojem je bio prije stavljanja nakita.

Za isticanje zuba pomoću cirkona bitno je pravilno održavati oralnu higijenu. Naime, oko zubnog nakita se najčešće skupljaju bakterije i naslage pa je posebice oko nakita važno redovito čišćenje zuba.

Autor: A.B., Foto: Deklofenak/Shutterstock