Vrijeme je za gležnjače

kožne gleznjače
Kožne gleznjače, Foto: Alexandr Makarov/Shutterstock

Počele su kiše i svakoga jutra prije polaska iz kuće muku mučite s time što obuti kako ne biste dan proveli šljapkajući unutar lokvice koja se stvorila u cipeli. Prečesto ženska ljubav spram cipela ide tako daleko da zanemarimo udobnost u korist estetike i kupujemo cipele samo zato jer nam se sviđaju i jer ih moramo imati.

Stoga u ove dane okupane kišom pripazite na to koje cipele ćete udomiti kad vas sljedeći put stopala ponesu putevima shoppinga. Koje bi bile idealne cipele za kišu? Možda kožne tenisice? Ako ste poslovna žena ili dama to ne dolazi u obzir osim za prošetati psa ili kavu s prijateljicom.

Možete svakako odabrati niske cipele no mi glasamo za gležnjače. Gležnjače su toliko višenamjenske i lijepe da ih možete jednako dobro kombinirati i na suknju i na traperice i na nešto finije hlače, kada ćete ih uvući u nogavice. Jedino ne preporučamo djevojkama s jačim listovima kombinaciju suknje do koljena i gležnjača. Ako ipak želite kombinaciju gležnjača i suknje odaberite suknju do pola bedara koja će vizualno produžiti noge.

No u moru boja i uzoraka što odabrati? Ove ćete cipele toliko zavoljeti da će postati vaše vječne pratiteljice u kišnim danima stoga birajte one kvalitetne kožne u nekoj neutralnoj boji. Smeđe ili crne su dobar odabir, no nećete pogriješiti ni sa raznim nijansama sive ili bež.

Želite li pak nešto malo više za hod po rubu birajte one s uzorkom zmijske kože, ili kombinacijom nekoliko zagasitih boja. Poželjno je odabrati i one s nekoliko remenčiča ili ukrašene modernim zakovicama. Ovakve gležnjače će odlično pristajati mladenačkom i eklektičnom stilu.

Hoćete li odabrati one na malu petu, visoku potpeticu ili sasvim ravne to ostavljamo na izbor vama. Ako ćete ih obuti na neki noćni izlazak preporučamo petu od 7 centimetara. Neće biti prenelagodne za hodanje a opet će izdužiti nogu i dati dašak elegancije. Za svakodnevne poslovne ili fakultetske obveze slobodno odaberite ravne gležnjače. Želimo vam ugodan, lak i suh korak!

Autor: L.K. Foto: Alexandr Makarov/Shutterstock