Cipele za vodu

cipele-za-vodu

Napokon nam je došlo ljetno vrijeme, dočekali smo godišnji odmor i jedino što nam preostaje jest uživati u slobodnim danima. Međutim, prije nego što se potpuno opustimo i odlutamo mislima, potrebno je kupiti određenu odjeću i obuću za ljeto. Vrući dani i popratne visoke temperature nimalo nam ne olakšavaju izbor prikladne odjeće, odnosno obuće.

Laganije haljinice, lepršavi outfit i uske majice nisu jedini odjevni predmeti koje bismo trebali nositi na ljetovanje. Obuća je jednako toliko bitna, a naročito ona za vodu, odnosno more. Svi uživamo na suncu, a plaže su nam omiljena ljetna destinacija. Međutim, jednako bismo pažnje trebali usmjeriti na mjere opreza prilikom sunčanja i kupanja. Štetne UV zrake mogu ozbiljno ugroziti naše zdravlje. Stoga su sunčane naočale, širok šešir i krema za sunčanje sa dovoljno velikim zaštitnim faktorom obavezne kod svakog odlaska na plažu.

Da bismo se zaštitili od morskih ježeva i ostalih opasnosti koje prijete iz morskih dubina, potrebne su nam cipele za vodu. Nekad se ova vrsta obuće podrazumijevala samo kod djece i mladih. Danas to više nije tako, modni dizajneri smislili su cipele za vodu koje bez problema mogu nositi i stariji. One su naročito potrebne boravimo li na kamenim, a ne samo na pješčanim plažama.

Cipele za vodu još se nazivaju sandale, a one su uglavnom ugodnije nozi, nego oku. Nisu moderne, već je njihova glavna namjena da budu što udobnije i lakše za nošenje. Nepropusnog su materijala, što je i razumljivo. Najčešće su izrađene od gume. Gumene sandale za vodu neizostavna su obuća kod ljetnih odmora. Imaju nježan i mekani potplat, što ih čini što udobnijima.

Dolaze u raznim modelima i bojama, a možete ih izabrati isključivo po vlastitom ukusu. Danas su toliko popularne da se sve češće nose i u slobodno vrijeme. Pristaju na gotovo sve sportske i casual odjevne kombinacije.

Autor: D.Š. Foto: piotrwzk/Shutterstock