Boja kose koja vam najbolje pristaje

svježa boja kose

Pravi odabir savršene boje za kosu i nije baš tako jednostavan kako izgleda. Bitno je voditi računa o vašoj prirodnoj boji kose, tenu te boji očiju kako ne biste pogriješili u izboru. Počnimo prvo od najtamnije nijanse kose, a to je crna.

Crna najbolje pristaje ženama koje su vrlo tamnog tena, odnosno maslinaste puti. Nikako se ne preporučuje kod svjetloputih osoba jer bi izgledale suviše zatvoreno, hladno i umjetno.

Imajte na umu da kad se jednom ofarbate u crnu boju, teško ćete se te boje riješiti. Naime, crni pigment je toliko jak da ćete ga jedino stručnom dekolorizacijom moći ukloniti. No budite svjesni da biste tako mogli u potpunosti uništiti kosu, a i vaš novčanik bi se dodatno ispraznio.

Smeđa boja je rezervirana za one koji imaju već jednu od nijansi smeđe boje. Ako vašoj kosi nedostaje energičnosti i sjaja, odlučite se za smeđe tonove koji će je sigurno podignuti. Za kraću i postepeno ošišanu kosu najbolje odgovaraju pramenovi, dok za dužu i ravnu kosu odaberite tamnije nijanse, npr. boja čokolade koja će djelovati senzualno skivajući tako ispucane vrhove.

Važno je znati da je smeđu boju najlakše održavati i da je vjerojatnost za pogreške tokom farbanja minimalna, za razliku od ostalih boja za kosu.

Koža vam više odiše ružičastom bojom? Onda je vaš nepogrešiv odabir boje za kosu crvene boje. Crvena boja nije rezervirana za žene maslinaste puti iz razloga jer su takve boje nespojive i ne dolaze do izražaja.

Odlučite li se za crvenu boju, budite spremni na izazivanje pažnje. Zato je potrebno imati dovoljno samopouzdanja i hrabrosti. Pazite na razinu oštećenosti vaše kose. Crvena boja ne podnosi lomljivu i ispucanu kosu jer je previše dovodi do izražaja.

Kod pranja kose računajte da je ne perete u vrućoj vodi i da pranje svedete na minimum. Prilikom sunčanja, zaštitite kosu odgovarajućim UV filterima. Naime, crvena kosa je podložnija oksidiranju pa bi vam time boja i prije mogla izblijediti.

I za kraj, kao najsvjetliju vam donosimo plavu boju za kosu. Stručnjaci kažu ako ste u djetinjstvu imali svjetlu boju kose, kasnije zasigurno nećete pogriješiti ako se odlučite za takvu boju.

Važno je znati da je održavanje plave boje prilično skup posao. Zato morate biti svjesni ako želite imati prekrasnu plavu kosu, da ćete svaki mjesec morati izdvojiti za nju određenu svotu novaca. Redoviti posjeti frizeru morali bi ući u rutinu kako vaša plava kosa ne bi djelovala neukusno i isprano.

Za najbolje rezultate, odlučite se na pepljasto plavu boju s kojom ćete izgledati vrlo privlačno, mlado i vedro.

Autor: A.B., Foto: iMarin/Shutterstock