Kali, najveće mjesto na otoku Ugljanu

mjesto kali

Vrijeme je da zastanete i razmislite o svojoj sljedećoj lokaciji za najbolji odmor iz snova. Što kažete na okolicu Zadra i njegove prekrasne otoke? Zadarski otoci već duže vrijeme privlače mnoge turiste iz svih krajeva svijeta, a sada i vi možete otkriti zašto. Jeste li čuli za Kali? Radi se o najvećem mjestu na otoku Ugljanu i ujedno najvećem mjestu na zadarskim otocima.

Radi se o jedinstvenom području koje obiluje prekrasnim kamenim i pješčanim plažama, velikoj površini netaknute prirode, prirodnim uvalama i brojnim kulurnim i povijesnim znamenitostima.

Započnite svoje putovanje kako treba i isplanirajte svoj odmor tako što ćete obuhvatiti sve najbolje što mjesto Kali pruža. Opuštanje na plaži može ponekad dosaditi, a kada osjetite kako je vrijeme za malo akcije, možete krenuti istraživati povijesne tragove koji se nalaze na otoku.

Kali ima veliku prednost nad ostalim mjestima na drugim otocima, a to je odlična prometna povezanost s kopnom. Iz Zadra voze redovne trajektne linije koje olakšavaju dolazak na otok, a ne treba zaboraviti i na redovne izlete koje organiziraju lokalne agencije.

Svatko od vas ima priliku zaputiti se jednim od brodova na istraživanje čarobnih Kornata i njihove čudesne prirode. Osim Kornata tu su slapovi Krke, posjeta drugim zadarskim otocima te prilika za sudjelovanje u organiziranom ribolovu s vrhunskim majstorima.

Za neke su Kali malo mjesto, a za neke su lokacija baš po mjeri svakog tko želi pobjeći od buke iz velikog grada. Mjesto Kali su savršena prilika da zaboravite na sve ono što ste ostavili iza sebe i da barem na kratko osjetite kako je to boraviti na otoku.

Stara gradska jezgra još je jedna lokacija u gradu koja se ne propušta. Nalazi se na brežuljku odakle se pruža prekrasan pogled na okolicu. Ovdje se ističe zvonik crkve Sv. Lovre, poznatijeg kao zaštitnika mjesta.

Kali su odlično organizirano mjesto koje ima sve što vam je potrebno, pa tako možete koristiti usluge pošte, cvjećarnice, frizerskog salona, nekoliko različitih trgovina. Osjetite čar Mediterana i bogatu povijest mjesta koja seže od 1299. godine.

Autor: S.Š., Foto: xbrchx/Shutterstock