Zašto nije nazvao nakon prvog spoja

žena na stolici

Bili ste s njim na prvom spoju i sve je prošlo super, zabavili ste se, nasmijali i čini vam se da ste baš “kliknuli”. Možda ste se u svojoj glavi već vidjeli s njim u vezi. No, prošlo je par dana i od njega ni traga ni glasa. Ništa vam nije jasno i već lagano ludite i prevrćete film od spoja tražeći svoje pogreške.

Možda ste i jedna od onih kojoj nije problem poslati prvu poruku pa vam nije odgovorio. Ili se radi o nekom odgovoru koji ne obećava puno pa opet razmišljate u čemu je problem.

Istraživanje provedeno na 1000 žena pokazalo je da čak 90% njih ima krivi razlog zašto ih dečko nije pozvao na drugi spoj.
Pritom, većina njih misli da im se nije svidio njihov izgled. Nasuprot tome, od tih 1000 muškaraca koji su izašli s njima,
skoro nitko nije spomenuo izgled. Da im se ne sviđate fizički, ne bi vas pozvali ni na prvi spoj!

Tako je kod tih 1000 muškaraca glavni razlog zbog kojeg se nisu odlučili nastaviti kontakt s curom s kojom su izašli bio što se ona već na prvom spoju postavila dominantno. Muškarci vole neovisne i samostalne žene, ali ne vole se na spoju osjećati kao da su na poslovnom sastanku, stoga se opustite. Ne trebate mu dokazivati u svakoj rečenici da ste u pravu, prepirati se i dokazivati. Nije spoj natjecanje. Isto tako, ono po čemu može zaključiti da ste tvrda i konfliktna osoba je ako ste se strogo odjenuli, npr. odijelo ili nešto slično. Ako ste na spoj došle s posla, to naglasite, za sve ostale varijante odjenite nešto blago ženstveno, ne vulgarno!

Drugi razlog nepozivanja djevojke na drugi spoj je bilo jer su oni ustanovili da je nezanimljiva. U ničemu nije iskazala svoje mišljenje, po svemu se slagala s njima, čak je i naručila u kafiću ili restoranu ono što i on. Stoga nemojmo biti zamorne pa taman i njegova pitanja bila takva. Anegdotice koje su smiješne i dobro staro zadirkivanje uvijek budi interes kod suprotnog spola.

Nadalje, bilo je tu razloga kada se ona postavila kao princeza koja traži sponzora, kada je previše naglašavala materijalno i kada je on jednostavno zaključio da nije sposoban ispunjavati njezine apetite.

Visoko na ljestvici je i razlog kada je žena bila previše ispitivački nastrojena pa se on osjećao kao da bi se udala drugi vikend. Tu žene često griješe jer ne žele još jednu budalu u nizu pa žele na prvom spoju doznati što više kako ne bi gubile vrijeme. No, to je ono što će odbiti dobrog muškarca pa ste opet na nuli! Muškarci to doživljavaju kao očaj i odmah počnu osjećati obvezu te naglo gube interes.

Razlozi su bili i prevelika izravnost, neuljudnost prema partneru ili prema nekoj trećoj osobi, pretjerani pesimizam, isticanje bivšeg partnera u razgovoru, te osoba koja ne zna slušati.

Bitno je znati da ovi obrasci nisu nastali na temelju jedne geste ili jedne rečenice, već na temelju par ponovljenih izjava koje su te žene rekle istu večer. Stoga, ne trebate vagati svaku rečenicu, ako smo nešto neprecizno rekli ili se krivo izrazili muškarcu kojeg zanimamo to neće smetati.

Samo, jednostavno sagledajmo nalazimo li se u nekog grupi koje su navedene, a možemo i pitati svoje najbliže prijatelje bi li nam oni dali neki od tih obrazaca ponašanja jer sigurno su oni isto primijetili da smo npr. pretjerano pesimistična osoba. Ukoliko se nađete u nekom od ovih obrazaca, trebali bi proraditi na svom ponašanju prvenstveno radi sebe samih.

A ukoliko ne, tko zna kakav je muškarac s kojim smo izašle na spoj i što je u njegovoj glavi. Možda mu je zasmetalo nešto totalno normalno, ali eto njemu je zasmetalo. Ako je o tome riječ, onda smo izašle s krivim muškarcem i bolje da se to uspostavilo nakon samo jednog spoja.

Autor: Tajana. , Foto: Charmer/Shutterstock