Zašto muškarci ostavljaju žene koje vole

zašto muškarci ostavljaju žene

Muškarci obožavaju voljeti i biti voljeni, no ponekad se boje izgubiti svoj osjećaj slobode. Tada ostavljaju svoje voljene žene i odluče se na slobodu. Oni jednostavno ne vole da ih netko kritizira i mijenja, usprkos ljubavi koju osjećaju prema svojim boljim polovicama. Dobro je znati zašto muškarci ostavljaju žene koje vole.

Žene se stalno nadaju kako mogu promijeniti navike svojih muškaraca, tješeći se ako ne uspiju tijekom veze, uspjet će u braku. No, pokušaji mijenjanja partnera mogu dovesti do odbijanja i čak gubitka partnera. Nitko ne želi da ih se mijenja, jer se stvara osjećaj kako da vas ne voli takve kakvi jeste, već da od njih želite napraviti sebi savršenu osobu.

Kada nekog volite, volite ga sa svim manama i vrlinama. Muškarci često ne vole da su žene uspješnije nego oni. To ih ponekad plaši i sablažnjava te stvara osjećaj da nisu dovoljno dobri. Tada žele izaći iz takve situacije i osjećaja na način da odluče ostaviti svoju partnericu.

U ljubavnom odnosu su prigovori, nesuglasice, razmirice normalna pojava, koju neki muškarci jednostavno ne mogu prihvatiti. Oni ne vole analize, rasprave, pretjerane emocije, dokazivanja. Radije će biti sami. Seks je vrlo bitan u svakom odnosu, a ponekad u dužoj vezi on postane rijedak, nemaštovit i s manjkom strasti. To muškarcima nimalo ne paše, njima je seks vrlo bitan.

Oni su sposobni ostaviti svoju voljenu, samo da bi bili slobodni i da bi ostvarivali svoje seksualne maštarije. Najveći neprijatelj veza su usporedbe s drugima. Nikada ne uspoređujte svog partnera/partnericu s drugima, jer to dovodi do narušavanja odnosa.

Muškarci vole biti posebni, za njih usporedbe nisu prihvatljive. On želi biti broj jedan, jedan i jedini. Ako ga kontinuirano uspoređujete s bivšim, komentirate ga, naglašavate njegove mane, nemojte se čuditi ako vam pobjegne. Oni će se radije odlučiti na slobodu.

Usprkos osjećajima prema vama kadri su vas ostaviti. Za njih sloboda ne predstavlja nimalo traumatično razdoblje. Ponekad je to za njih razdoblje oporavka, uživanja i zadovoljstva. Za žene je čudno prihvatiti činjenicu da vas netko voli, a želi biti sam. No, prvo što morate napraviti je prihvatiti činjenicu da su muškarci daleko drugačiji od vas, po svemu.

Autor: M.Š., Foto: Zai Aragon/Shutterstock