Victoria Beckham frizure

Victoria Beckham album

Otkako se nekada mega popularna grupa Spice Girls raspala, a njezine članice krenule svaka na svoju stranu, jedna od njih Victoria ili Posh Spice javnost je počela privlačiti privatnim životom. Udala se za jednog od svojevremeno najpoželjnijih neženja Davida Backhama, rodila mu djecu, a onda se odlučila posvetiti sebi.

Osim uspješnog poslovnog pothvata u svijetu mode, Victoria Backham poznata je i po svojim čestim promjenama frizure. No, modni kritičari kroz godine je nisu mazili, često je bila kritizirana zbog lošeg odabira frizure ili boje kose. Tako nikoga nije oduševila dugom loše obojenom plavom kosom s početka glazbene karijere ili dugim, strogim frizurama prepunim ekstenzija i čudno obojenih pramenova.

Potpunim promašajem smatrane su njezine stroge pundže koje su mršavoj figuri dale dodatnu dozu oštrine i “šiljavosti”. I baš kada se činilo da više ništa ne može promijeniti  stereotip da je riječ o još jednoj tipičnoj ženi nogometaša, Victoria je zablistala kratkom, bob frizurom koji je poslije dobio i poseban naziv tzv. Posh Bob. Nosila ju je u kraćim ili duljim varijantama, zalizanu ili lagano razbarušenu i s dugim ili jedva vidljivim šiškama.

Zahvaljujući različitim tehnikama šišanja i oblikovanja uvijek je postizala drugačiji izgled. Prije bob frizure nosila je potpuno kratku, tamniju kosu koja je naglašavala njezino lice i davalo mu dodatnu nježnost. Tamnija boja, osim što je naglasila njezine oči, vidno ju je pomladila.

Svijet je očarala i frizurom koja prati slavni Posh Bob, ali u njegovoj mekšoj varijanti. Lagano valovita kosa tople čokoladne boje s tek nekoliko svjetlijih pramenova oduševilo je društvene kroničare u tolikoj mjeri da je frizura proglašena idealnom za nju.

Victoria Beckham frizure

Ove godine ponovno je pokazala novi imidž. Nakon posljednjeg poroda krajem prošle godine svijet su obišle fotografije na kojima bivša Spicesica ne izgleda nimalo glamurozno, duge kose bez frizure, što je mnoge ponukalo na razmišljanje je li s njezinim brakom sve u redu.

No, već na početku ove godine uspjela nas je uvjeriti da u njezinom životu sve štima. Na fotografijama za ožujsko izdanje japanskog časopisa Numero Tokyo, opet je dugokosa, no stepenasto ošišana smeđa kosa i šiške omekšale su njezin strog izgled lica. Iako je u svom modnom izričaju oscilirala možda više od bilo koje druge poznate osobe, Victoria Backham ipak je uspjela nametnuti vlastiti stil, stvoriti određeni trend. To pokazuju i tisuće žena čiji su se frizeri i stilisti godinama morali truditi ne bi li postigli upravo takav izgled.

Autor: I.H.