Valamar jazz festival

Foto: Flickr, Jamesongravity

Svake godine početkom devetog mjeseca u Poreču se odvija pravi glazbeni festival. Naime radi se o glazbenoj manifestaciji koja svake godine nastoji staviti jazz u prvi plan i privući što više poklonika ovog tipa glazbe.

Poreč kao grad slovi kao jedno od najpopularnijih turističkih središta koji svoje goste privlači zbog bogatog turističkog sadržaja, a koji osim mora i lijepih plaža privlači i velikim brojem manifestacija od kojih svaka ima ono nešto zbog čega bi se zaputili prema ovom dijelu Istre.

Kad malo bolje pogledamo jedna od tih manifestacija ima posebnu umjetničku notu, a pričamo naravno o jazz festivalu. Svake godine na ovom mjestu okupi se velik broj glazbenika, odnosno stručnjaka za koje možemo zaista reći kako vrijede na ovom području. Ova godina nije bila iznimka.

Kad pričamo o programu tada treba spomenuti našu poznatu umjetnicu Tamaru Obrovac koja je svoj nastup uspjela zabilježiti u Eufrazijevoj bazilici. Tu je bio i Richard Galliano poznat ponajviše po čuvenom “Tango Projectu”.

Osim za njih nastupili su i drugi izvođači kao što je Miguel Zenon Quartet i to na otoku Svetog Nikole, a osim njega tu su nastupili Tania Maria VivaBrazil, Tom Harrell Quintet te Nils Landgren Funk Unit. Kao što vidimo velik broj svjetski priznatih izvođača.

Ako se kojim slučajem iduće godine zateknete na ovom području, slobodno poslušajte neku od izvedbi koje će vjerujemo ostaviti velik dojam ne samo ako ste zaljubljenik u jazz nego i općenito. Poreč i sve njegove znamenitosti jednostavno su idealna lokacija i naravno pozadina za održavanje, ne samo glazbenih nego i svih drugih manifestacija.

Dakle ne morate biti zaljubljenik u jazz da biste uživali u ovih para dana na moru na prekrasnim plažama u najboljem društvu.

Foto: Flickr, Jamesongravity