Upotreba jabuke

upotreba jabuke

Jabuke su voće koje nam je dostupno cijele godine, a njihovom konzumacijom si osiguravamo zdrav život. U nastavku vam donosimo za što vam sve može poslužiti jabuka, a da nije samo za jelo.

Mišiće bedra možete učvrstiti stiskanjem jabuke, tako da jabuku stavite između koljena, te ju nogama pokušate zgnječiti. Ovu vježbu bilo bi dobro ponavljati nekoliko puta na dan.

Uljepšajte izgled svoje kože, tako da naribate jabuku, te ju pomiješate sa malo smeđeg šećera. Dobivenu smjesu stavite na lice i istrljajte ga, a za dodatno hranjenje vaše kože, od jabuke možete napraviti i masku za kožu. Masku ćete dobiti tako da naribate jabuku i pomiješate ju sa maslinovim uljem i zobenim pahuljicama.

Ukoliko želite sačuvati svježinu kruha ili kolača, spremite ih zajedno sa kriškom jabuke. Možete i narezati i osušiti jabuke, te od njih napraviti lijepe ukrase.

Miris doma možete napraviti i od jabuka, tako da pomiješate jabuke sa klinčićima, cimetom i koricama naranče. Jabuke savršeno uklanjanju mučninu i migrenu, a kada vas uhvate, samo pojedite jednu zelenu jabuku.

Jabuke vam mogu poslužiti i kao stalak za svijećnjak ili posudica za slatkiše, a dobit ćete ju tako da ju izdubite, pa napunite slatkišima ili u nju stavite svijeću. Tijekom pečenja bijelo meso se uglavnom osuši, a kako bi to izbjegli u unutrašnjost stavite pola jabuke.

Ako vas muče grudice koje se stvaraju u smeđem šećeru, riješiti ih se možete tako da u njih stavite pola jabuke i ostavite da ih ona razdvoji. A ukoliko ste kupili trvdo i nezrelo voće, stavite ga u vrećicu sa kriškom jabuke, koja će ubrzati sazrijevanje i dati mu mekoću.

I za kraj isprobajte pitu od jabuke ili štrudlu, koja je jednako zdrava, a najzdraviji od svega je prirodni sok od jabuke, koji je najbolje piti napravljen od sveže voćke bez dodatka šećera.

Autor: A.Z., Foto: Stephanie Frey/Shutterstock