Trikovi za mirisno rublje

ormar s odjećom

Što dulje ostavite odjeću da stoji u ormaru, to je miris na njoj sve manje osjetljiv, te ubrzo čak može i poprimiti miris ustajalosti. Kako bi to uspjeli spriječiti, te kako bi vam odjeća uvijek bila mirisna i čista, donosimo vam u nastavku par savjeta.

U ormare se vrlo brzo uvuče neugodan miris, primjerice od kuhanja, ali i to je moguće spriječiti. Postoje jednostavni trikovi uz koje će odjeća za vrijeme trajanja svih godišnjih doba u ormarima ostati svježa.

Prilikom svakog pranja rublja, veliku ulogu u mirisu rublja igra deterdžent, zbog čega se savjetuje da odaberete što mirišljaviji detrdžent za rublje. U prodaji postoji puno različitih deterdženta, a svatko bira onaj koji mu najviše odgovara. Bitno je da vam osim njegove funkcionalnosti, odgovara i njegov miris, kako bi vam rublje još dugo nakon pranja lijepo mirisalo.

Ako imate svoj omiljeni parfem koji svakodnevno koristite, vrlo je važno da znate pravilno nanijeti miris. Nakon što parfem nanesete na određene točke na tijelu,  savjetuje se da ga još dodatno pošpricate malo po zraku, te prođete kroz taj mirisni oblak. Nikada parfem ne smijete špricati direktno na odjeću, jer takvo korištenje parfema često izaziva mrlje na odjeći, koje je kasnije teško ukloniti. Nakon što prođete kroz mirisni oblak koji ste napravili, vaša odjeća će mirisati još jako dugo vremena.

Nakon što iznosite svoju odjeću, važno je da je što prije operete, te da ona stoji što kraće. Nije poželjno da rublje za pranje čeka dugo da bude oprano, jer će se tako uvući neugodan miris, koji će biti teško ukloniti iz odjeće.

Poželjno je da s vremena na vrijeme otvorite ormar, te ga neko vrijeme držite otvorenog, kako bi se malo provjetrio. U ormar je isto tako poželjno staviti mirisne vrećice, kako bi se lijepi miris širio ormarom od 0 do 24.

Autor: A.Z., Foto:Kiselev Andrey Valerevich/Shutterstock