Kako očistiti ogledalo

Na ogledalima se vide i najsitnije mrlje, jako su osjetljiva što često zna biti iritantno. Ogledala u kupaonici su najviše sklona prljanju i mrljama, jer se po njima zbog blizine vode ostavljaju kapljice, koje se pretvaraju u iritantne mrljice. Koliko god trlajali krpom ogledala, neke mrlje i dalje ostaju, pa nam se čišćenje ogledala zna činiti kao najteži posao.

Ne morate kupovati kemijska sredstva za čišćenje stakla kako bi očistili ogledalo. Najbolje sredstvo za čišćenje stakla na ogledalu je ocat. Osim što je ekološki zdrav za okolinu, ocat je i najstarije i najjeftinije sredstvo za čišćenje stakla.

Za najbolji učinak uklanjanja masnoće i mrlja nastalih od vode, ulijte ocat u mlaku vodu, pa time natopite novinski papir. Novinski papir će osim octa još dodatno ulaštiti stakla, jer bolje od bilo koje krpice odstanjuje mrlje i ostavlja visoki sjaj na staklima.

Ako vam se na ogledalu stvore masne mrlje, njih najbolje očistite sredstvom za pranje suđa, te nakon toga staklo normalno operite, octom, vodom i novinskim papirom. Jedina mana kod čišćenja ogledala octom, je ta da ocat ne ostavlja ugodan miris, ali sa malim provjetravanjem nakon pranja ogledala i taj problem biti će riješen.

Savjet plus

Kako vam se nebi nakon tuširanja nakupila para na zrcalu, na staklo namažite pjenu za brijanje, pa pređite preko stakla suhom mikrofiber krpom. Nakon tog postupka stakla u kupaonici vam se više neće magliti, tako da ćete se moći gledati u ogledalo direktno nakon tuširanja toplom vodom.

U prodaji je mnogo sredstava za čišćenje stakla, a neka od njih imaju i toksične sastojke, dok neka ipak koriste sastojke koji nisu štetni za našu okolinu. Ako već kupujete sredstvo za pranje stakla, bilo bi dobro da kupite ekološko sredstvo koje nije štetno za okolinu.

 

Izvor: Ženski Svijet, Foto: Zibar Wedding

Kao svaka žena i majka imam malo slobodnog vremena za sebe i sitnice koje svaku ženu čine sretnom. Ali baš taj nedostatak vremena za mene samu, me natjerao da ga iskoristim maksimalno, a time i dođem do ideja pomoću kojih ću na najjednostavniji i najbrži način napraviti sve što sam zamislila. Odlučila sam svojim idejama pomoći ženama da na jednom mjestu pronađu praktične, zanimljive i potrebne informacije. Osim članaka, snimila sam i razno razna videa.