Trikovi za čišćenje kuće

uredna dnevna

Čišćenje kuće predstavlja pravu muku svakoj ženi. Nakon radnog i napornog tjedna, kada dođe vikend, jedino za što imate volje je odmor, ali na žalost ne možete si to priuštiti jer morate pospremiti dom, zbog radnog tjedna koji dolazi, kada nećete imati vremena za takve akcije.

No postoji par svakodnevnih trikova, koji vam mogu olakšati spremanje za vrijeme vikenda i skratiti potrošeno vrijeme na taj dosadan posao.

Bilo bi dobro kada bi se riješili sitnica sa polica, koje samo skupljaju prašinu i zadaju vam više posla kod čišćenja. Ukoliko se baš nikako ne možete odvojiti od njih, posložite ih sve na jednu pladanj, koji ćete jednostavno samo pomaknuti kod brisanja prašine, a ne da morate svaku sitnicu micati jednu po jednu.

Pokušajte imati što manje okvira sa slikama u svom domu. Što je manje okvira sa slikama, to ljepše i prozračnije izgleda prostorija. Ako volite imati puno slika, onda ih posložite u album koji možete listati. Isto tako uskladite boju okvira s ostatkom prostora.

S malog stolića maknite sve što ne treba tamo stajati. Zlatno pravilo glasi da na stoliću treba biti prazno 75% površine. Tako da sve stvari koje se ne uklapaju u tih 25% koji imaju prostora na stoliću, treba pospremiti negdje drugdje.

U dječjim sobama koristite što više kutija za igračke koje će pomoći kod pospremanja. Najbolje bi bilo kada bi uzeli par istih kutija, te će pospremanje sobe biti lakše i za vas i za dijete.

Neka vam na polici ne stoji više od tri predmeta, osim ako se ne radi o knjigama. Isto tako se potrudite da su boje na policama usklađene, kako bi se izbjegao dojam nereda.

Kada kupite novi namještaj, obavezno se što prije riješite starog, možda i najbolje prije nego stigne novi, kako vam soba ne bi izgledala kao skladiše. Nemojte se vezati za stvari, jer se tako nećete niti vi sami dobro osjećati u svom domu.

Daljinske upravljače zaštitite od prašine tako da ih sve poslažete u neku ukrasnu lijepu kutijicu,. Na taj način daljinski će vam uvijek biti na istom mjestu, pa ćete kada će vam treba skratiti i vrijeme traženja.

Autor: A.Z., Foto: Ljupco Smokovski/Shutterstock