Zelena glina protiv bolova u kralježnici

masaža glinom

Moderno vrijeme nam ograničava brojne stvari te sve više dolazi do nakupljanja stresa što se očitava putem bolova, anksioznosti te napetosti u gotovo svim mišićima u tijelu. No dokazano je da upravo zelena glina uspješno rješava takve tegobe i to na sasvim prirodan način.

Donosimo vam kako se riješiti napetosti masažom i to korištenjem zelene gline.

Bolovi u kralježnici predstavljaju veliki problem današnjice, pogotovo ako se posao bazira na dugotrajnom sjedenju ili stajanju.

Ipak, stručnjaci predlažu zelenu glinu kao dugotrajno rješenje koje će vas maksimalno opustiti. Isto tako, bitno je znati da medicinska masaža može biti samo trenutno rješenje i djelovati opuštajuće no neće ukloniti bolove.

Razlog zašto glina ima tako blagotvorno djelovanje se krije u tome što je ona zapravo veliki čistač ljudskog organizma. Čisti tijelo od svih negativnih tvari kao što su bakterije, virusi ili gljivice te toksini koje se najčešće nakupljaju na području kralježnice.

Tretman zelenom glinom koji traje nešto kraće se obavlja tako da se glina nanese duž kralježnice te sa na nju stave topli oblozi kako bi bio postignut što veći osjećaj ugode.

Osobe koje imaju više vremena pred sobom i žele se baš maksimalno opustiti preporuča kao osnovno masaža eteričnim uljima. Osnovno pravilo trebala bi biti početna opuštajuća masaža kako bi se tijelo u potpunosti moglo opustiti te kako bi toksini iz tijela lakše bili uklonjeni.

Zatim se na kralježnicu nanosi glina te topli oblozi u obliku ručnika te folija kako bi se toplina što više zadržala.

Pri završetku tretmana osoba koja masira ne bi smjela uklanjati ruke s leđa klijenta, a kad je tretman gotov, oblozi se pažljivo skidaju te se tijelo briše od gline kako bi bilo čisto.

Rezultati nakon tretmana zelenom glinom su vrlo pozitivni i svaka osoba bi si trebala pruštiti takav tretman ako se želi što više opustiti i pobjeći od svakodnevnoga stresa.

Autor: A.B., Foto: Alex Studio/Shutterstock