Treba li šminku držati u hladnjaku

dekorativna kozmetika

Koliko ste puta dosada mogli čuti kako šminku treba držati u hladnjaku, a koliko ste puta to zaista i napravili? Postoje mnoga mišljenja kako određene kozmetičke proizvode morate držati na mjestu gdje je niska temperatura kako bi vam duže trajali.

Koji su to proizvodi i je li to zapravo istina? Šminka se najviše drži u kupaonici jer ipak se tamo uređujete prije nego izlazite van. Jeste li znali da vlaga unutar kupaonice umanjuje trajnost šminke? To su mnogi uspjeli dokazati i tako potvrditi da je najbolje rješenje ipak hladnjak. Zašto?

U hladnjaku su niske temperature jer uz pomoć njih čuvate hranu i pazite da vam se ne pokvari. Koliko su dobre za namirnice tako su niske temperature kao stvorene za vaše kozmetičke proizvode. Upravo one štite vašu šminku i sprječavaju njezino propadanje te usporavaju procese kao što je oksidiranje.

Jeste li sada bliže odluci da držite šminku u hladnjaku? Od svih proizvoda koje koristite stručnjaci su bili složni da svu šminku koja u sebi sadrži antioksidante treba držati na mjestu gdje su niske temperature.

Ako ste se odlučili poslušati ovaj savjet, bilo bi dobro kada bi šminku dobro zatvorili i pohranili u plastičnu posudu prije nego što ju smjestite u hladnjak.  U suprotnom bi vam se mogli uvući svi mirisi od hrane, a to sigurno ne bi bilo dobro kada bi se krenuli šminkati. Uvijek odaberite prozirne plastične kutije kako bi znali što se unutra nalazi.

Važno je da sve proizvode držite u vratima hladnjaka kako ne bi došlo do zamrzavanja. Kako ipak nije sva kozmetika za niske temeprature tako bi bilo dobro ruž za usne držati izvan hladnjaka.

Kozmetički proizvodi koji u sebi imaju veliku količina antioksidanata kao što je i krema za područje oko očiju, treba držati u hladnjaku ako želite produžiti vijek trajanja.  Čuvajte svoju šminku jer ipak ju nanosite na lice.

Autor: S.Š., Foto: Poznyakov/Shutterstock