Što učiniti sa starim i nepotrebnim stvarima

Ormar pun stare odjeće, Foto: Andresr/Shutterstock

Za vrijeme selidbe svi se susrećemo s predmetima za koje utvrdimo da nam više ne traju i da ih ne želimo u novom stanu. Možda su to predmeti koji su već stari i dotrajali ili zauzimaju puno mjesta i jednostavno ih je teško ili nemoguće smjestiti u novi stan. Bez obzira o kojem se razlogu radi, postoje rješenja za rješavanje nepotrebnog namještaja i predmeta. Donosimo ih u nastavku.

Prodajte rabljeni namještaj i predmete u dobrom stanju

Iako se radi o najjednostavnijem načinu rješavanja starih stvari, prodaja putem oglasnika nije uvijek tako jednostavna. Nikada ne znate kada će vas netko kontaktirati i kupiti namještaj. Ako imate mjesto za njega, ne trebate previše brinuti. Pohranite ga i čekajte kada će vas netko kontaktirati. No, problem je sa stvarima koje nemate gdje držati. Pokušajte sniziti cijenu da ih se što prije riješite.

Poklonite ih

Namještaj koji vam ne treba ili ga nemate kamo staviti, pokušajte ponuditi nekome za poklon. Ako nitko od vaših bližih ne treba ništa od ponuđenog, uvijek možete pokloniti udruzi ili nekog ustanovi. Pokušajte kod onih koji restauriraju namještaj ili u nekoj udruzi za kućne ljubimce.

Nazovite tvrtku za odvoz glomaznog otpada

Ako smatrate da je vaš namještaj već dao svoje i da nije za prodaju ili poklon, odvezite ga na krupni otpad i pravilno reciklirajte. U slučaju da nemate prijevoz, kontaktirajte tvrtku za odvoz glomaznog otpada koja će odvesti vaš stari namještaj za mali novac. U dogovoreno vrijeme stići će dovoljan broj radnika koji će zbrinuti namještaj na jednom od reciklažnih dvorišta.

Nema potrebe da razbijate glavu za mogućim rješenjima. Odlučite se za jednu od ova tri prijedloga i riješite se starih i nepotrebnih stvari što brže i jednostavnije.

Autor: M.L., Foto: Andresr/Shutterstock