Što je mikrodermoabrazija lica

tretman lica

Mikrodermoabrazija je vrlo uspješan i iznimno blagi tretman koji čini kožu lica i tijela mlađim te ih odlično regenerira. Naime, učinkovito djeluje na ljuštenje kože tokom blagog uklanjanja površinskog sloja koža. Zato je možemo nazvati najmodernijom i dubinskom vrstom peelinga.

Za postizanje pravih rezultata, bitna je pravilna primjena i tip kože. Broj tretmana varira, ovisno o stanju kože. Iako ova tehnika nema nuspojava, ne preporuča se kod osoba koje imaju bolesti kože poput herpesa, upalne procese, rozaceu ili su dijabetičari.

Mikrodermoabrazija se vrši tako da se ručnim aplikatorom na kožu unesu fine čestice mikrokristala. Čestice na vrlo blagi način uklanjaju odumrle stanice koje se usisavaju i dovode do spremnika. Koža poslije mikrodermoabrazije je glađa, bez grubih i vidljivih bora i pora. Ožiljci će također biti uklonjeni poslije tretmana.

Kako se struktura kože poboljšava, tako nastaje i trenutni lifting efekt. Koža postaje čvršća, elastičnija, a izgubljeni kolagen je obnovljen.

Bitno je spomenuti da se poslije tretmana ne mogu dogoditi nikakve alergijske reakcije zbog toga što se ne dovodi nikakvo strano tijelo u stanice kože te je tretman potpuno bezbolan.

Njega nakon tretmana je jako važna iz razloga što koža prolazi kroz osjetljiviji proces zacjeljivanja površine kože. Takav proces započinje 12 sati poslije tretmana te treba oko tjedan dana kako bi koža bila potpuno zdrava.

Kako bi proces što brže djelovao, koža mora biti svakodnevno, više puta hidratizirana. Za najbolju hidratizaciju koristite njegujuće serume s visokom vlagom, a za čišćenje lica preporučujemo neutralno mlijeko.

Mikrodermoabrazija se uglavnom prakticira za vrijeme zimskih dana jer osjetljivost kože nakon tretmana ne dozvoljava prisutnost sunčevih zraka. Tako da je UV zaštitini film obavezan i tokom zime. Za šminku je najbolje koristiti mineralni make up koji sadržava najmanji zaštitni faktor 15.

Želite li se odlučiti za blagu mikrodermoabraziju kod kuće, donosimo vam hvale vrijedne sastojke koji će vam u tome pomoći. To su med i šećer.

Bitno je da u posudicu pomiješate med i malo šećera te ih nanesete laganim i kružnim pokretima na lice ili tijelo. Šećer će vam poslužiti kao kristal, a med će obaviti posao opskrbljivanja kože različitim vitaminima. Kružnim pokretima postići ćete bolju cirkulaciju kože te će se time i tonus bitno poboljšati.

Autor: A.B., Foto: Geanina Bechea/Shutterstock