Najlakše stavljanje umjetnih trepavica

umjetne trepavice

Umjetne trepavice najčešće koristimo za neke posebne prilike kada želimo izgledati glamurozno ili za večernje izlaske kada želimo istaknuti svoje oči. U samo par koraka mogu promijeniti cjelokupni look. Postoje različite vrste umjetnih trepavica.

Dolaze u obliku parcijalnih, u komadu, ekstravagantnih, s ukrašenim perom ili šljokicama. Također, dolaze u različitim duljinama te se prema obliku oka mogu skraćivati. Rade se od prirodne ili umjetne dlake. One s prirodnom dlakom su daleko kvalitetnije od umjetnih.

Odlučite li se za trepavice u komadu, znajte da će idealno pristajati uz smokey eyes. Naime, one su dosta guste i duge, tako da će takve trepavice takav look činiti kompletnijim.

Za prirodniji izgled, najbolje će vam pristajati parcijalne trepavice. To su trepavice u pramenovima koje možete stavljati po želji koliko hoćete. Nemojte zaboraviti da takva vrsta trepavica zahtjeva malo mirniju i iskusniju ruku.

Kako biste imali manje poteškoća sa stavljanjem umjetnih trepavica, donosimo vam par korisnih savjeta kako ih što lakše savladati.

Prije nego počnete s nanošenjem trepavica, na lice nanesite odgovarajuću podlogu i puder, a na oči sjenila. Zatim uz rub trepavica, lagano povucite liniju tušem. Iz ambalaže izvadite trepavice te ih primite za krajeve.

Nakon što ste ih izvadili, prislonite trepavice na rub oka kako biste izmjerili odgovara li vam dobro duljina trepavica. Često se zna dogoditi da je traka trepavica duža od naših pa je potrebno višak skratiti škaricama.

Uvijek ih skraćujte od vanjskog dijela trake prema unutarnjem. Također, po želji, možete i skratiti duljinu trepavica. Zatim iscijedite malo količinu ljepila na vanjsku stranu dlana ili direktno iz tubice na traku trepavica. Ljepila dolaze u više boja kao što su prozirna, bijela ili crna.

Trepavice postavite što bliže korijenu prirodnih trepavica od sredine kapka prema rubovima očiju. Zatim je potrebno pričekati 30 sekundi da se ljepilo dobro osuši. Za to vrijeme je potrebno oči držati zatvorenima i lagano pritiskati trepavice kako bi se što bolje zaljepile. Za kraj nanesite još jednu liniju tušem po već postojećoj, kako bi se sve nepravilnosti poravnale.

Prilikom skidanja nanesite sredstvo za skidanje šminke po trepavicama i vaticama ih nježno uklonite. Umjetne trepavice, ako ih dobro čuvate, mogu se koristiti više puta. Bitno je da ih poslije korištenja pospremite u odgovarajuću kutijicu te sačuvate od oštećenja.

Autor: A.B., Foto: Maria Ignatenko/Shutterstock