Kako muškarci izražavaju ljubav

darivanje žena

Kada se radi o emocijama muškarci i žene su potpuno različiti. Kada se radi o ženama zasigurno ćemo svi prije primijetiti zaljubljenu ženu nego muškarca. Žene lakše izražavaju emocije i ne ustručavaju se pokazati ih niti u javnosti. Dok je kod muškaraca to sve malo drukčije i kompliciranje.

Njihova suzdržanost ne znači da im nije stalo, već da su takvi po prirodi. Pogledajte malo detaljnije ponašanje vašeg muškarca i čitanjem između redova bit će vam odmah jasno koliko mu je stalo do vas.

Zaljubljena žena zagrli i poljubi partnera i time mu daje do znanja da ga voli. Brojna su istraživanja do sada pokazala da kod muškaraca to nije tako. Svoje emocije i privrženost iskazat će na brojne druge ne tako romantične načine. Oni će to pokazati sitnim svakodnevnim gestama, lijepim porukama, malim znacima pažnje kojima možete vidjeti da misle na vas. Bilo da se radi o pomaganju u kućanskim ili nekim drugim poslovima. Uglavnom, sitnice su te koje određuju njegovu ljubav prema partnerici.

Istraživanja su pokazala da to što su muškarci malo suzdržaniji nije ništa neobično. Muškarci potpuno drukčije iskazuju svoje osjećaje nego žene i to je jednostavno tako. Žene su puno obzirnije i često neće uopće iznijeti partneru svoje trenutno negativne misli, ali i nesputanije kod iznošenja emocija. Tako se može dogoditi da najednom tijekom običnog razgovora muškarca zagrle ili poljube. Muškarci ne.

Po muškarcima se može vidjeti koliko su zaljubljeni po vremenu kojeg provode s partnericom. Ako će muškarac većinu svog slobodnog vremena provesti s vama, to bi vam trebao biti najjasniji pokazatelj koliko vas voli. Ako ste u braku ili ako živite s partnerom, muškarac će vam svoju ljubav iskazati obavljanjem usisavanja, iznošenja smeća i općenito bilo kakve pomoći u kućanstvu. Inicirat će i vaše zajedničke slobodne aktivnosti, a i vođenje ljubavi je aktivnost kojom će muškarac reći svojoj partnerici da je voli.

Usredotočite se na djela. Ona su muškarcima puno bitnija od riječi, tj. od verbalnog iskazivanja ljubavi. Smatraju da ih izgovorene riječi previše obvezuju što dovodi do blokade u njihovom mozgu. Mali znaci pažnje koji nisu toliko upadljivi, reći će vam sve. Većina muškaraca ne može pričati o svojim osjećajima pa ih nemojte ni prisiljavati na to.

Autor: M.L., Foto: Lana K/Shutterstock