Trikovi za uklanjanje bubuljica

čisto lice

Svi znamo da bubuljice nisu nimalo lijepe niti ugodne promjene na koži. Mogu biti toliko raširene da najviše predstavljaju estetski problem, a zatim veliki problem sa samopouzdanjem. Masniji tipovi kože su podložniji bubuljicama jer je i masnoća glavni krivac tih estetskih nedostatka kože.

Bubuljice isto tako mogu nastati kao posljedica neuklanjanja mitesera, nepravilne ishrane kao što je prekomjerna konzumacija prezačinjenje i masne hrane te ako ste pod učestalim stresom i imate problema s poremećajem rada hormona.

Koža sklona bubuljicama treba se čistiti odgovarajućim sredstvima za tip i stanje kože koja nisu agresivna. Agresivno tretiranje bubuljica djeluje tako da postoji velika mogućnost nastanka dugotrajnih ožiljaka i akni. Važno je da tokom liječenja kože budete strpljivi te uložite dovoljno truda i vremena u oporavak.

Da biste izbjegli pojavu novih bubuljica, potrebno je obavljati svakodnevnu higijenu lica, vrata i dekoltea blagim sapunom i mlakom vodom. Kao najbolja sredstva u borbi protiv bubuljica pokazala su se voća citrus vrste poput limuna, mandarine i naranče.

Za još bolji rezultat, nakon čišćenja lica, koristite dječji puder. Baby puder ima umirujuća i ugodna svojstva kada se nanese na kožu. Njime će se bubuljice nakon par sati sasušiti te će se time postepeno prekinuti upalni proces.

Ako primijetite da bubuljicu trebate istisnuti, nipošto to ne radite bez odgovarajućeg pribora. Prvo je potrebno ruke dobro oprati kako ne bi došlo do još gore upale te papirnatom ili vlažnom maramicom istisnuti neželjeni sadržaj. Zatim je upaljeno područje potrebno dezinficirati alkoholom ili tonikom.

Konzumirajte što više zelenog lisnatog povrća, rajčice, banane, piletinu, puretinu, jaja te mlijeko i mliječne prerađevine. Naime, navedena hrana je vrlo bogata kalijem i cinkom koji sprječavaju razmnožavanje bakterija na koži.

Vitamini B-kompleksa koji se nalaze u žitaricama također će vam pomoći za lice bez bubuljica, konzumirate li ih redovito.

Nemojte niti zaboraviti piti što više vode dnevno. Preporučljiva dnevna doza je od 1,5 do 2 litre vode. Izbjegavajte gazirana pića i umjetno zaslađene sokove.

Autor: A.B., Foto: Valerie Potapova/Shutterstock