Sonično čišćenje lica

lijepo lice

Jedna moćna i nježna metoda čišćenja lica je sonično čišćenje lica. Za ovu metodu se koristi patentirana visokofrekventna mikropulsirajuća tehnologija, koja prirodno djeluje na elastičnost kože.

Soničnim čišćenjem lica se uklanjaju ostaci šminke, sebum, prljavštine i odumrle stanice na koži, a za razliku rotirajućih četkica sonične četkice se služe zvučnim valovima koji djeluju na kožu dubinski te je tako najbolje pripremaju za bolje upijanje proizvoda.

Sonične četkice za lice imaju brojne prednosti a neke od njih su uklanjanje nečistoća, odčepljivanje pora, smanjivanje vidljivosti pora, smanjenje vidljivosti bora, zdraviji izgled kože, bolje upijanje proizvoda, uklanjanje prištića, viška sebuma i suhih dijelova te blistav ten kao rezultat.

Sonične četkice se koriste tako da se s lica prvo u potpunosti ukloni sva šminka nakon čega slijedi čišćenje lica uz pomoć četkica.

Za čišćenje četkicama se koriste nježni gelovi koji se stavljaju na vlažnu ili mokru kožu četkicu, a nikako se ne smiju koristiti proizvodi koji sadrže granule pilinga ili uljna sredstva za pranje lica.

Zatim je potrebno četkice upaliti i odabrati jačinu čišćenja koja se razlikuje po stupnjevima. Prvi stupanj je za čišćenje čvršće kože, a drugi stupanj je za intenzivne eksfolijacije.

Sada je potrebno lagano prisloniti četkicu na lice i pratiti timer koji će pokazati koliko se četkica treba zadržati na pojedinom dijelu lica.

Najbolje je čišćenje lica započeti na T zoni i zatim nastaviti na ostale dijelove lica, a samo čišćenje ne bi trebalo trajati dulje od jedne minute.

Sonične se četkice biraju ovisno o tipu kože, a dovoljno su nježne tako da ih se može koristiti svaki dan. Svaka koža reagira na drukčiji način pa je važno pratiti kako će reagirati i sukladno tome prilagoditi učestalost čišćenja.

Osobama koje imaju osjetljivu kožu lica se preporučuje rjeđe korištenje soničnog sustava čišćenja lica.

Problematičnoj koži lica sa začepljenim porama je potreban period čišćenja u kojem će se koža riješiti viška sebuma i dubinskih nečistoća. Jedino što će se u tom periodu čišćenja javiti je povećano izbijanje prištića koje je potpuno normalno, ali nakon toga će koža biti u potpunosti čista.

Autor: A.Z., Foto: Darren Baker/Shutterstock