Depilacija ruku

lijepa žena

Uklanjanje neželjenih dlačica na rukama mnogim ženama stvara probleme jer nisu lijepe za vidjeti, a njihovo uklanjanje može biti prava muka. Za uklanjanje neželjenih dlačica se nikako ne preporučuje brijanje dlačica na rukama jer će nakon brijanja one prilikom rasta biti još ružnije, deblje i tamnije te će rasti sve brže.

Tretmani uklanjanja dlačica na rukama

Kako bi uklonili neželjene dlačice s ruku savjetuje se da se uklone uz pomoć nekih od tretmana poput izbjeljivanja, depilacije, epilacije dlačica i voska.

Krema za depilaciju

Žene najčešće koriste kreme za depilaciju kako bi se riješile neželjenih dlačica na rukama jer se uz pomoć takvih krema usporava rast dlačica na rukama. Ta metoda uklanjanja dlačica je u potpunosti bezbolna, primjena je jednostavna i rezultati su zadovoljavajući.

Kreme za uklanjanje dlačica su napravljene na bazi sumpora i neće djelovati na korijen pa je mogu koristiti i trudnice. Odlično je to što se krema za uklanjanje dlačica može primijeniti i na male dlačice pa se ne mora čekati da dlačice u potpunosti izrastu kako bi se uklonile.

Jedini nedostatak uklanjanja dlačica uz pomoć kreme je mogućnost pojave alergijske reakcije i neugodan miris. Nanošenje kreme za depilaciju se preporučuje prije tuširanja kako bi smanjili mogućnost alergijske reakcije.

Zatim treba pričekati oko 10 minuta ovisno što piše na pakiranju i nakon toga u potpunosti isprati tretirano područje i nanijeti hidratantnu kremu kako bi se koža nahranila. Suncu se ne smije izlagati sljedećih 24 sata.

Depilacija toplim voskom

Depilacija toplim voskom pruža savršene rezultate jer usporava rast dlačica čak do mjesec i pol. Topao vosak ulazi u folikule i dlačicu iz korijena izvlači u potpunosti. Na taj se način smanjuje gustoća dlačica koje s vremenom postaju sve tanje. Nakon depilacije je koža glatka i sa nje se uklanja površinski sloj mrtvih stanica.

No jedina mana je što se vosak može primijeniti tek kada dlačice u potpunosti narastu što je vrlo nezgodno za vrijeme ljetnih mjeseci kada se nosi kratka odjeća.

Ne preporuča se samostalno uklanjanje dlačica uz pomoć voska jer se koža može nadražiti i opeći, a i sam postupak je vrlo bolan pa se ne preporučuje starijim osobama i onima koje boluju od dijabetesa. Nakon depilacije vosokom koža se ne smije izlagati suncu 24 sata.

Autor: A.Z., Foto: AXL/Shutterstock