Široke hlače za žene

široke hlače

Razmišljate li o tome da promijenite malo svoj stil odijevanja? Što kažete na prozračnu i laganu odjeću, ugodnu za vaše tijelo i uz koju ćete se moći opustiti? Široke hlače zasigurno su jedan od boljih odabira udobne odjeće. To su hlače koje pružaju prozračnost u kojima će vaše tijelo lakše disati.

Traperice širih nogavica i uskog, visokog struka najčešći su model širih hlača. Jednostavnog su kroja, lake za održavanje i čišćenje, a nosile su se već od sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Uz njih najbolje pristaju uske majice bez rukava te laganije košulje zahvaljujući kojima će vaš look biti ženstveniji.

Još jedan od češto traženih modela zasigurno su dimije. To su vrlo široke hlače, a njihova prozračnost i elastičnost pružaju udobnost. Prvi su puta proizvedene u Turskoj, a nosile su se još za vrijeme Osmanskog Carstva.

Ležerne su, lepršave i zbog svoje širine rashlađuju noge u vrućim ljetnim danima. Duge su do gležnjeva, a ima ih u svim bojama pa i uzorcima. Dimija ima i poludugih, no one su uglavnom za sportske aktivnosti ili za slobodno vrijeme na otvorenom.

Ovakve vrste hlača najbolje odgovaraju ženama visoke i vitke građe. Hlače visokog struka i širokih nogavica pristaju im savršeno upravo zbog toga jer ”omekšavaju” njihovu liniju tijela, a ujedno stvaraju obline. Vizualno daju obujam donjem dijelu tijela, što žene ove građe čini ženstvenijima.

Uz šire hlače, odlično pristaju majice asimetričnih modela i dubokog V izreza. Posebno je važno da uz šire hlače ostatak odjeće bude strukiran. U protivnom bi se mogao stvoriti dojam viška kilograma.

Čipka, pamuk i svila materijali su koji pristaju uz šire hlače. Od obuće, mogu se kombinirati sa balerinkama pastelnih i zagasitijih boja, dok su jednobojne štikle odličan odabir za večernje izlaske. Od modnih dodataka i nakita ovom modelu najbolje pristaju duge ogrlice te remen koji se veže visoko u struku.

Autor: D.Š., Foto: Hank Shiffman/Shutterstock