Shimmer za lice

shimmer na licu
Shimmer na licu, Foto: Subbotina Anna/Shutterstock

S čime započinje svaki savršeni make-up, bilo da se radi o onom svakodnevnom ili pak onome za svečane prilike? Nije teško pogoditi. Primaran cilj vam uvijek mora biti čista, blistava i besprijekorna koža. Ako niste najprije ujednačili ten i najprofesionalnija šminka u koju je uloženo mnogo truda i vremena izgledat će traljavo.

Sve dobro znamo da znalačkom uporabom šminke možemo preobraziti lice. Od neugledne djevojke iz susjedstva možete postati diva u nekoliko minuta ako znate što radite. Nije tako teško naučiti kako istaknuti ono najbolje na sebi i dobiti maksimum od make up-a. Što kada ste u potpunosti našminkani, ali čini vam se da nešto fali. Da vam je lice preplastično i nedostaje mu dimenzionalnosti i dubine. Ovdje na scenu stupaju sjajni (doslovce sjajni) shimmeri.

Shimmer je kozmetički proizvod čije ime zapravo opisuje njegovu funkciju. On dodaje sjaj licu i čini ga dubljim i izražajnijim. Ovo je posebice bitno ako znate da ćete se toga dana npr. forografirati. Znate li baratati shimmerom možete u potpunosti preobraziti strukturu lica.

Shimmeri, kao i rumenila mogu doći u raznim oblicima. Prah, kamen, krema, gel… sve je moguće. Odaberite ih prema svome tipu kože kako ne biste završili kao sasvim lijepa disko kugla. Imate li suhu kožu možete nanijeti više shimmera. Vaša kože vrlo često je dehidrirana i bez sjaja i zna izgledati mnogo starije no što je posebice ako ste odabrale krivu podlogu i puder. Djevojke sa suhom kožom osim uobičajenog područja jagodica i ispod obrva mogu shimmer nanijeti i na sredinu nosa i sljepoočnice.

Masna koža ne voli shimmere u kremi jer će je učiniti nepotrebno sjajnom. Postoji razlika između zdravog i masnog sjaja. Nakon što ste stavili dobru matirajuću podlogu i rumenilo bez sjajnih čestica. Uzmite veliku okruglu četku i nanesite shimmer u prahu ili kamenu brzim pokretom samo na vrhove jagodične kosti i arkade oka. Svakako izbjegavajte područje nosa.

Cilj shimmera nikako nije da čitavo lice učinite sjajnim već da naglasite ono lijepo sa malo sjaja. Potezi shimmerom najbolj će izgledati ako ostatak make upa ostane matiran. Tada ćete izgledati profinjeno i decentno. Naglašene jagodice i duboke velike oči uvijek su poželjne. Smatrate li da su vam uči preblizu možete mrvicu shimmera nanijeti i u unutarnji kut oka. Zasjajite ove godine i postanite zvijezda svog života.

 Autor: L.K.  Foto: Subbotina Anna/Shutterstock