Savršena djevojačka večer – savjeti i ideje

djevojačka večer
Djevojačka večer, Foto: Petrenko Andriy/Shutterstock

Djevojačka večer već odavno nije samo sjedenje i razgovaranje s kumom i bliskim prijateljicama. Danas se organizacija djevojačke večeri pomno i dugo planira, a stoji uz bok organiziranju vjenčanja. Većinom je riječ o ludom partyju kako bi mladenka u društvu najbližih prijateljica proslavila svoju posljednju večer kao slobodna djevojka.

Djevojačka večer mora biti organizirana kao nezaboravna zabava uz pregršt odličnih kreativnih ideja. Samo tako, mladenka će svoju djevojačku večer pamtiti do kraja života. Kako bismo vam olakšali organizaciju djevojačke zabave u nastavku donosimo savjete uz pomoć kojih ćete oduševiti mladenku i prirediti joj večer za pamćenje.

Za planiranje djevojačke večeri zadužena je vjenčana kuma kao glavna organizatorica. Sve detalje oko zabave dogovara s mladenkinim prijateljicama koje će nazočiti zabavi, a o važnim stvarima mora biti obaviještena i mladenka.

Kontaktirajte goste

Za početak, kuma će kontaktirati njezine najbliže prijateljice putem telefona ili pozivnica. Želite li se dodatno potruditi i dati na važnosti ovom događaju, preporučuje se da sami izradite pozivnice i napišete nekoliko lijepih riječi uz obvezno navođenje datuma i lokacije djevojačke večeri. Budite sigurni da ste sve pozvali, a konačan popis gostiju prokomentirajte s mladom. Vjerojatno postoji netko od rodbine za koga ne znate, a tko bi trebao nazočiti djevojačkoj večeri.

Pomno odaberite lokaciju

Odabir savršene lokacije mjesto je koje će uvelike odrediti djevojačku večer. Ako ćete odabrati lokaciju na kojoj se mlada i njezini gosti neće osjećati ugodno, svaki daljnji trud oko organizacije bit će uzaludan. U ovom trenutku bitno je da dobro poznate buduću mladenku jer samo tako znat ćete i što ona voli. Je li više tip za mirnije zabave ili otkačene noćne partyje? Ako se radi o manjem krugu prijateljica idealno će biti putovanje na mjesto o kojem već dugo sanjate. Ono može trajati nekoliko dana ili jedan dan, zavisno o tome gdje ćete otputovati. A dobar izbor mogu biti i vikend wellness programi na kojima ćete se tijekom dana dobro opustiti i odmoriti, a navečer izaći u klub gdje ćete se odlično provesti.

Rekviziti za savršen party

Trendovi se mijenjaju pa se tako i sve više pažnje polaže na rekvizite koji garantiraju još bolju zabavu. Baloni raznih veličina i oblika konfete, party naočale, tijare i primjerena odjeća garantiraju savršene fotografije za društvene mreže. Odličan izbor su i razne tematske zabave za koje ćete morati osigurati i primjerenu odjeću.

Hrana i piće

Bez dobre hrane i puno pića nemoguće je organizirati dobru djevojačku večer. Dogovorite se s prijateljicama i svaku zadužite za jedan dio pripreme ili sve osigurajte preko provjerenog cateringa. Svakako ne zaboravite naručiti tortu za mladenku. Nemojte izostaviti niti posebne dekoracije koje će vas nasmijati i zabaviti te djevojačku zabavu učiniti još ljepšom i vrijednom pamćenja.

Poklon za mladu

Da bi se mladenka prisjetila lijepih trenutaka sa svojim najbližim prijateljicama, dogovorite se da je darivate upravo s poklonima koji će probuditi uspomene. Zaboravite na skupe dizajnerske poklone. Darujte si malenim znakovima pažnje kao što su zajedničke fotografije, video uraci s lijepim porukama, rokovnici s motivirajućim citatima… Darivanje treba biti posebno te označavati ljubav i povezanost između malog društva koje se poznajte već godinama i koje je zasigurno prepuno raznih priča, uspomena i dogodovština.

Autor: M.L., Foto: Petrenko Andriy/Shutterstock