Kako prepoznati najčešće muške laži

male laži
Muškarac leži i razgovara, Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock

Ako ste uvjereni da muškarac nešto skriva od vas ili sumnjate da vas vara, vjerojatno se pitate postoji li metoda uz pomoć koje biste mogli otkriti istinu. Jedino što vam pada na pamet je detektor laži, a znate i sami da ne možete ići toliko daleko. No, bilo da se nalazite u dugogodišnjoj vezi i sigurni ste da vam partner nešto prešućuje ili je riječ o novom partneru s kojim ste izašli na tek nekoliko spojeva, a sumnjate da ima tajnovitu prošlost, u nastavku vam donosimo sigurne znakove po kojima ćete otkriti laž kod svakog muškarca bez obzira na ozbiljnost veze.

Mijenja priču

Počeli ste izlaziti i na svakom spoju razmjenjujete priče o svom životu. No, kada vam muškarac priča o svojoj mladosti i djetinjstvu, jesu li sve ispričane priče iste? Naime, postoje oni koji idu toliko daleko da priče nauče napamet, a kada ih upitate da vam ispričaju nešto više detalja, zablokiraju i treba im neko vrijeme da smisle detalje priče. Ako sumnjate da vam nešto prešućuje ili iskrivljuje istinu, do nje biste lako mogli doći u društvu prijatelja. Priču započnite tako da ga upitate nešto vezano za priču koju vam je ispričao te tada obratite pažnju na detalje i sam tijek događaja.

Neverbalni znakovi

Istraživanja pokazuju da je gotovo 92 posto komunikacije neverbalno. A nešto što teško možemo kontrolirati su neverbalni znakovi koje odašiljemo tijekom komunikacije. Ako muškarac s kojim komunicirate često gleda u stranu, dodiruje lice ili se trudi prikriti nervozne tikove, vjerojatno vam nešto skriva. U tom trenutku može se početi i jako znojiti što će ga gotovo sigurno odati.

Promjene u ponašanju

Svaka promjena u ponašanju, znak je za uzbunu. Muškarac koji nikada nije izlazio, a sada najednom vikende provodi družeći se s prijateljima do kasno u noć, jako pazi na svoj izgled ili nosi mobitel i u kupaonicu, znak je da proglasite veliku uzbunu. Dovedite ga pred gotov čin i jasno ga pitajte postoji li nešto što ne znate.

Postaje agresivan

Muškarac čije ponašanje odstupa od onog uobičajenog, sumnjiv je i postoji mogućnost da laže. Ako odjednom postane jako uvredljiv, agresivan i vulgaran, a obično nije takav, možda vas pokušava odvesti na krivi trag. Svi znamo da je napad najbolja obrana, a previše borben muškarac obično nešto skriva.

Sumnjate li da vam ne govori istinu ili da vas vara, znak je nedostatka povjerenja u vezi. Ako ste na temelju prethodnih znakova sigurni da postoji nešto što vam prešućuje, tajnovito njuškanje mogli bi samo pogoršati situaciju i stvoriti među vama dodatan razdor. Umjesto da učinite situaciju još težom, iskreno razgovarajte o tome što vas muči. Izravno mu recite zbog čega mu ne možete vjerovati i zatražite objašnjenje. Postoji mogućnost da je sve samo nesporazum, a nakon iskrenog razgovora bit ćete sigurno puno mirniji.

Autor: M.L., Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock