Savjeti za isticanje jagodica

žena koja nanosi rumenilo
Žena koja nanosi rumenilo, Foto: NAS CRETIVES/Shutterstock

Za ljepotu treba vremena i prije svega puno truda, jer iako ona prije svega dolazi iznutra, za onaj vanjski dio koji se prvo vidi treba malo poraditi. Tu se prije svega misli na pravilan odabir šminke kojom ćete naglasiti sve prednosti, a sakriti mane. Međutim pored toga treba dobro poznavati svoje lice kako bi mogli znati na koji ćete ga način našminkati. Ako niste sigurni nije naodmet za savjet pitati stručnjaka koji će vam najbolje moći pomoći oko postizanja željenog rezultata.

Što se tiče šminkanja skoro svaka žena zna kako za oči prije svega treba imati maskaru, olovku za oči i naravno sjenilo određene boje. Međitim pored očiju isto tako treba znati istaknuti jagodice na licu na koje ponekad i zaboravite, šteta jer upravo one mogu na pravi način dati finalnu sliku vašeg izgleda.

Za sve one kojima nije do svakodnevnih odlazaka u kozmetički salon, slijedi nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći da istaknete svoje prednosti na pravi način, odnosno kako da najbolje izrazite ljepotu svog lica, misleći pritom na same jagodične kosti.

Krenete li se šminkati vodite računa da uz sebe pored pudera imate rumenilo i naravno bronzer te četkicu kojom ćete nanositi rumenilo. Postoje rumenila u kamenu, prahu, sticku, gelu te u obliku kreme. Prema provedenom istraživanju pokazalo se kako su upravo rumenila u kamenu najpopularnija.

Razlog leži u činjenici kako se radi o rumenilima najpraktičnijima i najjednostavnijima za uporabu, a najbolje od svega što zapravo odgovaraju svakom tipu kože.

Kod šminkanja obraza treba voditi računa da prije svega uvučete obraze i prvo nanesete tamniju nijansu na sama udubljenja dok ćete svjetliju rasporediti na vrh jagodica. Ono o čemu isto tako trebate voditi računa da ne stavite previše rumenila, jer ne želite izgledati kao klaun.

Kod šminkanja samog lica trebate paziti da rumenilo nanosite od vrha jagodica prema gore. Sama četkica treba biti dovoljno velika kako bi mogla prekriti cijelu jagodicu. Želite li što prirodniji izgled pazite neka nijansa ne odudara previše od vaše boje kože.

Autor: S.Š. Foto: NAS CRETIVES/Shutterstock