Sadržaj kozmetičke torbice

šminkanje

Prilikom pakiranja za putovanje, problemi često nastaju u ženskim kozmetičkim torbicama, jer u njima jednostavno nema dovoljno mjesta, koliko one imaju kozmetike i koliko kozmetike bi željele sa sobom ponijeti na put.

Zato prije putovanja trebate razmišljati i pakiranje planirati praktično, tako da kupujete manja pakiranja regeneratora, šampona, krema, itd. Bilo bi poželjno kada bi se i koristili s raznim uzorcima i testerima koje sigurno imate uz sebe.

Na odmor nosite samo onu kozmetiku koja vam je stvarno potrebna, te pokušajte ne pretjerivati. Ionako na odmoru nećete vrijeme trošiti na silne kozmetičke tretmane i uljepšavanja, nego ćete se opuštati.

Najbolje bi bilo kada bi kozmetiku podijelili u dvije grupe, od kojih je jedna grupa ona u kojoj su stvari koje vam trebaju za vrijeme putovanja, a druga grupa su one stvari koje će vam trebati u danima godišnjeg odmora.

Uvijek pored sebe nosite obične i vlažne maramice, kako bi uvijek bili spremni za sve, a osim maramica, bilo bi poželjno da nosite i balzam za usne, četkicu za zube, pastu za zube, kremu za ruke, češalj, rašpicu za nokte i malo ogledalce.

Šminku za vrijeme putovanja svedite na minimum, pa vam je tako sigurno dovoljno malo maskare i krema u boji kože.

Proizvodi s kojima nećete pretjerati ako ih pospremite za put, su maramice za intimnu njegu, prenosivo sušilo za kosu, maramice za skidanje šminke, kreme i losioni za kožu, krema u boji kože za lice, set za njegu noktiju, osnovnu šminku, malo ogledalce i kutijicu za sapun i četkicu za zube.

Prilikom boravka na godišnjem odmoru savjetuje se da ne zaboravite svakodnevno hidratizirati kožu lica i usne, jer ih putovanje može dodatno isušiti. Kako bi za vrijeme putovanja izbjegli prelijevanje šminke na licu, savjetujemo vam da prije nanošenja šminke na lice, na maramicu pošpricate malo dezodoransa pa na dijelove lica koji vam se najviše sjaje pređete maramicom, nakon čega se normalno našminkate.

Autor: A.Z., Foto: Gorilla/Shutterstock