Ravne cipele za urbane ratnice

ravne cipele
Ravne cipele, Foto: Ekaterina Pokrovsky/Shutterstock

Jeste li ikada koračale gradom zadubljene u svoje misli, glave ispunjene popisima svih stvari koje treba obaviti i koja je sljedeća ili ste se jednostavno zamislile i izgubile se u sanjarenju. Tada odjednom stajete kao ukopane, vraćate se nekoliko koraka unazad i zalijepite se za izlog poput one dječje igračke na vakum. Dakako čujete ih da vas zovu i želite ih udomiti.

Žene i cipele imaju neku magičnu povezanost. Možda je to zato što mi mnogo romantičnije doživljavamo put kroz život i volimo ove suputnice koje na tom putu koračaju s nama. Ipak, kao žene naša estetska žica je ipak malo bolje uštimana na ljepotu i oblike koji nas okružuju.

Kako god dobar par cipela dat će vam osjećaj kao da ste na vrhuncu svijeta, jedan od onih Rocky trenutaka za koje bismo željeli da traju vječno. Ako nam ne vjerujete koliko su cipele važne upitajte Pepeljugu? Svakako da ne mislimo da će vam dobre štikle donijeti lagodan život u dvorcu i princa, no ako se osjećate lijepo i poželjno ujedno ćete imati i pozitivan stav.

Dakle pozitivan stav je ono što mijenja vaš život i poboljšava njegovu kvalitetu, a ne same cipele. Iako volimo eleganciju i zavodnički potencijal visokih potpetica ipak većinu vremena provodimo u praktičnim ravnim cipelama koje nas održavaju u pokretu i omogućavaju nam da uhvatimo svoje snove.

Iako će cipele na petu izdužiti noge, uzrokovati zamamno njihanje stražnjice i isturiti bokove prema naprijed ipak u njima ne možete potrčati na tramvaj ili provesti sate u redu dok čekate koncert. Stoga volimo svake od njih na svoj način.

Ako ste upravo zaključile da nemate dovoljno cipela (naravno da nemate), skoknite po novi zanimljivi par. Preporučili bismo apsolutno moderne espadrile koje su nevjerojatno udobne, ili pak gladijatorice koje se vrlo lijepo daju iskombinirati na modne kombinacije za svečane prilike. Iskoristite zadnji mjesec ljeta i uživajte u ovim zabavnim cipelema prije no što nas jesenske kiše omotaju u svoj vlažni pokrov.

 Autor: L.K.  Foto: Ekaterina Pokrovsky/Shutterstock