Kupaći kostimi

žuti bikini
Žuti bikini, Foto: haveseen/Shutterstock

Kupaći kostimi već duže vrijeme nisu samo odjevna kombinacija koja treba poslužiti da se u miru možete opustiti na plaži bez znatiželjnih pogleda i možda zgražanja. Vruće vam je i niste sigurni kako najbolje pobijediti vrućinu, ili ste usred zime i želite malo zabave na vodi? Rješenje vam je nadohvat ruke, uzmite svoj kupaći kostim i krenite put vodenih avantura, bilo na egzotičnim lokacijama, ili možda bazenu.

Zanimljivo je spomenuti kako su se kupaći kostimi pojavili početkom 19. stoljeća kada su pokrenuli svojevrsnu revoluciju u modi, a da se ne spominje koliko su samo olakšali tadašnjim ženama opuštanje na plaži.

Naime tadašnji kostimi su bili daleko od onog što se danas nosi. Naime ipak se radilo o vremenima kada su žene morale voditi računa o tome da budu pristojne i ne izazivaju sablazan. Dakle to su više bili haljine za žene, dok su muškarci nosili duge hlače koje su ličile na muško donje rublje.

U ta vremena jednostavno je bilo zabranjeno izlagati bilo koji dio tijela kao što su recimo ruke i naravno noge. Svi oni koji su se odlučili oglušiti na naredbe bili su uhićeni, jer su prekršili društvene norme koje su tada vrijedile.

No okrenimo se budućnosti i onome što se danas nosi. Tijekom dva stoljeća do danas izgled kupaćih kostima se uvelike promijenio, pojavili su se razni modeli prilagođeni svakom. Najbolje od svega što danas postoje modeli koje mogu nositi i oni malo veće građe, a da pritom izgledaju dobro.

Ovisi što na svom tijelu želite istaknuti, a što sakriti imate velik broj modela. Bikiniji za one malo hrabrije koji žele uhvatiti što više sunca na što većem dijelu tijela;  jednodijelni za sve one žene koje se tako osjećaju ugodnije i naravno kombinacija topića i možda bokserica.

Za muškarce tu su bokserice one čija dužina ide sve do koljena, malo kraće bokserice te speedo. Ovisno čemu određeni muškarac teži, ali nekako se izbor podijelio ovisno o godinama. Dakle ako malo bolje pogledate starija populacija više naginje klasičnijem modelu dok mlađi posežu za dugim boksericama.

Ako niste sigurni što odabrati ne ustručavajte se pitati u dućanu za pomoć. Najbitnije je biti svjestan svojih mana, odnosno nedostataka kako bi ih znali sakriti i istaknuti svoje prednosti.

Autor: S.Š. Foto: haveseen/Shutterstock