Prvi spoj – kako znati da se pali na vas

Prvi spoj, Foto: Alexander Shadrin/Shutterstock

Nakon prvog izlaska, situacija u većini slučajeva postaje tajanstvena i pomalo dramatična. Naravno da ne možemo samo tako kao iz topa izjaviti nekome da nam se sviđa, jer bi to za početak “ubilo” i svu dozu romantike, neizvjesnosti i iščekivanja koje donosi prvi spoj.

Nitko ne želi odmah staviti sve karte na stol i reći ono što misli. A s druge strane, postoji i strah od odbijanja. Bilo bi svima jednostavnije odmah reći kako stvari stoje bez dovođenja u situaciju da danima gledamo u mobitel i pitamo se hoće li se javiti i sviđamo li mu se.

No, kako ipak većina djevojaka neće preuzeti stvar u svoje ruke i nakon prvog spoja reći što osjeća, u nastavku donosimo znakove prema kojima ćete ipak znati na čemu ste. Bez da vam potencijalni budući dečko kaže da mu se sviđate.

Trajanje izlaska

Prvi znak uspješnog prvog spoja je vremenskog trajanje izlaska. Ako je prvi izlazak trajao duže od sat vremena ili čak dva ili tri sata, budite sigurni da mu se sviđate i da mu je bilo ugodno s vama. U slučaju da je dečku dosadno, vjerujete, neće se previše zamarati i otići će brzo, čim mu se ukaže prilika.

Sami ste

Ako ste mu privlačni izaći će sam s vama jer želi provoditi vrijeme s vama bez da vam itko smeta. Tako bi trebalo biti na početku, a kasnije ćete, naravno, očekivati i upoznavanje s prijateljima.

Sve duži izlasci

Iako ste se našli ranije, pojeli kolače, sladoled ili večeru, popili kavu ili piće i osjećate se kako vrijeme leti, znači da je i vama i njemu dobro na izlasku. No, budući da ste oboje zadovoljni, želite produžiti izlazak i još negdje otići. Bilo da se radi o šetnji gradom ili parkom ili još jedno piće prije odlaska kući, ovo je odličan znak da ste na pravom putu.

Dogovarate drugi izlazak

Ako je muškarac na kraju prvog izlaska spomenuo sljedeći izlazak, ne morate više uopće razmišljati o tome sviđate li mu se ili ne. Ovo je dobar pokazatelj da ćete se uskoro ponovo naći. Spomene li on samo to da se čujete uskoro, nećete moći znati na čemu ste i hoće li se javiti, budući da mnogi muškarci to kažu kako ne bi povrijedili djevojku, ali ako zakaže izlazak, gotovo sigurno to i želi.

Suptilno dodirivanje

Primijetili ste da vas za vrijeme razgovora konstantno dodiruje po licu ili ramenu ili nježno pokušava maknuti pramen s vašeg lica, znajte da je jako zainteresiran i da vas želi što prije poljubiti.

Poruka nakon spoja

Nakon što ste stigli kući, dolazi vam poruka kako se lijepo proveo ili samo da vam poželi laku noć. Nema sumnje, drugi izlazak je na vidiku.

Nastavak konverzacije

Ako je muškarac s kojim ste izašli zainteresiran, poslat će vam poruku sa željom da nastavi konverzaciju i viđanje s vama. U slučaju da nije zainteresiran, neće se niti javiti. Nemojte mu slati poruku nakon prvog spoja.

Pokazat će interes

Muškarac kojemu se sviđate, učinit će sve kako bi vas viđao što češće. Javljat će se, dopisivati i inicirati izlaske. Bilo da idete samo prošetati psa ili želite obaviti neke sitnice u gradu, predložit će vam svoje društvo. Prihvatite ga jer za vrijeme tih malih izlazaka, bolje ćete se upoznati.

Obratite pažnju na ove male znakove i saznajte odmah sviđate li mu se. Naravno, ljudi se razlikuju, pa ih uvijek uzimajte s dozom rezerve. Ali kada dobijete poruku nakon prvog spoja, budite sigurni da ćete uskoro ići i na drugi.

Autor: M.L., Foto: Alexander Shadrin/Shutterstock