Prvi pokreti bebe u trbuhu

trudnica u prirodi

Svaka majka jedva čeka trenutak kada će prvi put osjetiti svoju bebu. Osjećaj je jedinstven. Majke željno iščekuju taj trenutak i često se zapitaju hoće li znati prepoznati pokrete svoje bebe. To je najčešće slučaj kod prvorotkinja jer žene koje su već jednom iskusile te udarce, već dobro znaju o čemu se radi.

Prvi prepoznatljivi pokreti bebe se osjete između 17. i 22. tjedna trudnoće. Prvorotkinje i malo kasnije pa se stoga nemojte zamarati ako ne osjetite bebu odmah u predviđenom periodu.

Žene koje su već rodile znaju točno o čemu se radi te one osjete i prepoznaju pokrete svoje bebe odmah. Ako ste prvorotkinja nemojte glavu razbijati s pitanjima kako ćete prepoznati prve pokrete i kakav je to osjećaj. Prvi put kada osjetite svoju bebu itekako ćete prepoznati. Taj osjećaj će ostati duboko usječen u vama. Konačno ćete osjetite te dugo očekivane leptiriće u svom trbuhu. Ti leptirići su blagi pokreti vaše bebe. Taj osjećaj kada je prvi puta osjetite i svaki drugi, ispunit će vam srce neizmjernom srećom i toplinom.

Na početku trudnoće, pokrete svoje bebe nećete osjećati svaki dan i tu razloga za brigu nema. Njezini pokreti su tako nježni i slabi da može proći i tjedan dana da je ne osjetite. Kada beba ojača, osjetit ćete vrlo jasno udarce. Pratite bebine udarce i ako osjetite neke nepravilnosti, odmah se obratite liječniku. Pratite bebine pokrete i zabilježite ih. Za bilo koje pitanje vezano uz vašu bebu, pitajte svog ginekologa. On je najstručnija osoba u razvojnom procesu vaše bebe.

Kada prvi put osjetite svoju bebu u trbuhu osjećat ćete se drukčije. U vama raste novi život i osjećaj koji to dokazuje će vas oduševiti. Radovat ćete se svakom udarcu, pratit ćete bebine udarce, a oni će s mjesecima i razvojem ploda postati sve češći. Predivan osjećaj koji je uvertira u najdivniji osjećaj kada ćete svoju bebu primiti u naručje i te “male udarce” vidjeti uživo.

Autor: M.Š., Foto: illuminatu/Shutterstock