Proljetno čišćenje ormara

djevojka i odjeća

Proljetno čišćenje je već uvriježena praksa među djevojkama i ženama. To nije samo apsurdni običaj bez smisla, već se primamo ovoga projekta jer nas je to naučila majka, a nju njena majka. Poslušajte iskustva generacije žena prije vas. Novo buđenje ponakad je potrebno svima, promjena rutine, preokretanje vlastitog svijeta i rješavanja svega onoga što nam ne treba i naposlijetku postane emocionalni teret.

Ako se proljetno čiščenje dobro provede svakako zahvaća i ormar. Već vas možemo vidjeti, otvoreni prozori ili balkon, sunce sije na parket a vi ste izvadili sve iz ormara i čeka vas velik posao.

Rješite se nepotrebnih smetala. Šanse su da ako nešto niste obukli već dvije godine niti nećete. Ako je potrebno zadržite one motivacijske hlače u koje ćete jednom ponovo stati, ali sve ostalo mora otići. Ako su stvari dobro očuvane ali u njima se više ne možete zamisliti podijelite prijateljicama ili darujte nekome kome je potrebno. Sada kada se osjećate tonu lakše dati ćemo vam neke savjete kako ovoga proljeća možete upotpuniti svoj ormar pravim modnim poslasticama.

Haljinice, majce, lepršave košulje, hlače, sve khaki stvari kojih se možete dočepati ove sezone potpuno su i apsolutno in. Neka svaki izlazak u grad postane izlet u divlje savane. Umjesto dvocijevke nabacite na rame bež torbu i dobar komad statement nakita oko vrata i ulice su vaše.

Zanimljivo paralelno sa ovim odvažnim trendom kreće se i meka nježna ružičasta. Ova delikatna nijansa uvijek se uspije probiti do modnih pista i usjeći put do naših srca. Stoga neizlječive romantičarke znate što vam je činiti. Ako volite nježne tonove biti ćete također oduševljene povratkom menta zelene koju smo prije nekoliko sezona mogli gledati na noktima Beyonce u spotu “Why don’t you love me?”.

Ne osjećate se ugodno u jarkim bojama. Odvrtite disperziju unazad i sabijte ih sve ponovo u crnu i bijelu. Ova dvobojna kombinacija ovih apsoluta svih ostalih boja u potpunosti preuzima proljeće.  Pravilo još uvijek vrijedi, horizontalne pruge vole mršavice a vertikalne obline. Osim ako ne želite dodatno naglasiti svoje krivulje, tada slobodno birajte neke od modela sa širokim horizontalnim prugicama. Mi volimo zavojito i stav.

I sada nešto jako zanimljivo. Iznova pljačkamo muške ormare i uskačemo u smokinge. Zamislite da se na nekom bitnom događaju ovoga proljeća pojavite u smokingu, a ne u lepršavoj haljini. Priznajte, zaintrigirala vas je pomisao. Igranje sa muško ženskim identitetom svakako je zabavno. Na njegovanoj ženi i obična muška košulja dobiva toliko privlačnih podtonova. Zbunjuje i očarava muškarca istovremeno. On vidi ženu koja se pretvara da je muškarac, sasvim svijesna svoje privlačnosti, zavodeći ga potpuno proturječnom tvrdnjom istodobno.

Autor: L.K., Foto: Africa Studio/Shutterstock