Traka za kosu u obliku pletenice

dugačka pletenica

Pletenice nisu izašle iz mode, naprotiv, one su non stop na top ljestvicama najtraženijih i najpopularnijih frizura svih vremena. Od njih svakodnevno možemo naći stotinjak varijanti kako ih napraviti, za koje prigode i za koju životnu dob. No, važno je znati da one jednako stoje djevojčicama, djevojkama, zrelim ženama te ženama u starijoj životnoj dobi.

Jednostavne su, savršene i lijepe same po sebi. Donosimo vam jednu od varijanti pletenica koju će rado nositi vaše klinceze, a i vi možete vidjeti kako i na vama stoje.

Za prvi korak je potrebnu kosu nakovrčati figarom ili peglom za kosu. Nemojte zaboraviti nanijeti zaštitini sprej za kosu koji je štiti od prekomjerne topline.

Pogledajte kako napraviti traku od pletenica.

Zatim tjeme dobro natapirajte kako biste dobili što veći volumen na vrhu glave. Ako više volite ravniju kosu, tapiranje tada neće biti potrebno. Sve ovisi o vašim ukusima.

Iznad uha odvojite dva nešto veća pramena kose koje biste trebali isplesti u sitnije pletenice. Smjer pletenja peletenica bi trebao ići gore, prema tjemenu.

Preostali dio kose začešljajte prema nazad kako bi frizura izgledala što urednije. Pletenice koje ste ispleli prebacite u suprotnu stranu te ih pričvrstite. U tome će vam najbolje pomoći neprimjetne ukosnice.

Ukosnice bi se trebale ostaviti iz uha kako se uopće ne bi mogle vidjeti i kako bi frizura djelovala profesionalnije.

Po želji, pokraj jedne pletenice stavite rajf u boji ili sa šljokicama, također stavite ga i pored druge pletenice. Za bolji volumen, možete lagano razvući pletenice kako bi dobile na većem obujmu. Gotovu frizuru pošpricajte s malo laka za kosu kako bi se dulje držala. Takva frizura je vrlo poželjna za djevojčice i one će je zasigurno obožavati.

Vi na sebe ne morate stavljati rajf nego možete jednostavno pustiti pletenice da ukrašavaju vašu kosu. Također, kosu pošpricajte lakom, pogotovo ako je mislite pokazivati. Budite spremne na pozitivne komentare i oduševljenja!

Autor: A.B., Foto: BestPhotoStudio/Shutterstock