Zelena glina za lice

zelena glina za lice

Zelena glina za lice je odlična jer koži donosi minerale, te uklanja površinski sloj epidermisa i izvlači toksine iz kože. Zelena glina se najčešće koristi za mješovitu i masnu kožu koja je sklona aknama.

Najkvalitetnija i najljekovitija je zelena glina koja je namijenjena oralnoj upotrebi, a sastoji se od najsitnijih čestica. Ukoliko želite napraviti masku za lice, trebate koristiti zelenu glinu, jer je ona za lice najbolja.

Na tržištu možete pronaći dvije vrste zelene gline, a to je montmorilonitna i ilitna glina. I jedna i druga su odlične za kožu, ali montmorilonitna ima veće svojstvo apsorpcije.

No, lakše je baratati s ilitnom glinom, jer se maske napravljene od nje lakše razmazuju i kompaktnije su.

Ako želite postići antispetično i protuupalno djelovanje, trebate zelenu glinu kombinirati sa elemijem, kamilicom, čajevcem ili ružmarinom.

Ako imate problema s upalnim procesima i aknama na koži, savjetuje se zelenu glinu pomiješati s cink oksidom koji ima antiseptičko i adstrigentno djelovanje.

U njezi problematične kože, najčešće se koriste hidrolati, poput čajeva, stolisnika, timijan, čajevac, rimske i njemačke kamilice. A ukoliko je vaša koža mješovita zelenu glinu pomiješajte s ružmarinom.

Možete i ne morate dodavati biljna ulja, a ukoliko dodajete, stavite grožđe, jojobu i lješnjak.

Masku od zelene gline nemojte koristiti više od dva puta tjedno. Glina ulazi u sve pore, pa je masku najbolje koristiti neposredno prije tuširanja, kako bi kožu mogli temeljito oprati od maske. Maska se na licu drži oko 15 minuta, a skinuti ju treba kada osoba osjeti da se u potpunosti stvrdnula.

Prije nego masku nanesete na lice, lice ne morate čistiti, jer ga maska čisti sama. Jedino što se preporučuje prije nanošenja maske je skidanje šminke s lica.

Nikada nemojte kožu čistiti uz pomoć gelova za umivanje i pjenama, jer će se tom kombinacijom koža sigurno iziritirati. Pazite da zelena glina nije u doticaju s metalom, pa masku stavljajte u staklene ili keramičke kemijske čašice. Smjesu treba miješati plastičnim, staklenim ili drvenim žličicama.

Jasno je kako zelena glina predstavlja jedno od najboljih rješenja za vaše lice bez obzira imate li suhu, masnu ili normalnu kožu. Uz njene ljekovite sastojke ubrzo više nećete morati razmišljati o kožnim tegobama.

Autor: A.Z., Foto: Voyagerix/Shutterstock