Pravilna njega kose

duga kosa

Postoji suha kosa koja je oštećena i bez dovoljno sjaja. Postoji kosa koja se često masti, bez volumena i zbog toga izgleda neuredno. Sve ovo možete izbjeći zahvaljujući pravilnoj njezi kose koja će ju zaštititi od svih negativnih faktora kojima je bila izložena.

Pravilna njega kose podrazumijeva upotrebu određenih preparata kao što je blagi šampon za kosu koji joj neće oduzeti njezina prirodna ulja te regenerator koji pruža potrebnu hidrataciju.

Imate li problema sa suhom i oštećenom kosom? Razlog je vjerojatno učestalo bojanje kose te izlaganje pegli za kosu ili uvijačima. Kosa je pretrpjela velika oštećenja i zato je važno da nabavite preparate koji su namijenjeni suhoj kosi te joj priuštite tretmane za regeneraciju.

Postoje osobe koje imaju problema s masnom kosom. Ovdje je važno da izbjegavate dječje šampone koji u sebi imaju veliku količinu sastojaka, što izaziva često mašćenje kose. Prilikom pranja kose voda bi morala biti mlaka, a ne vruća.

Volite imati dugu kosu? Onda ste svjesni kako njena dužina nakon nekog vremena postaje kritična i dolazi do petljanja na krajevima. Osim toga na kosi se pojavljuju čuperci. Problem riješite tako što ćete odabrati blaži šampon i regenerator za vlasište, a koji će pored toga kosi pružiti volumen.

Nećete pogriješiti počastite li kosu povremeno s prirodnim maskama koje možete i sami napraviti. Maslinovo ulje je neizbježno kada je u pitanju njega kose. Pored toga što je zdravo za organizam ono je odlično i kao hranjivi sastojak koji je potreban oštećenoj kosi.

Operite kosu i stavite malo ulja i pričekajte 10 minuta. Nakon toga isperite kosu u mlakoj vodi. Bilo bi dobro da barem jednom tjedno priuštiti kosi željeni tretman uz koji će ona ponovo dobiti toliko željeni sjaj. Oštećenje kose možete izbjeći ako prihvatite zdrave navike uz koje će ona izgledati jednostavno neodoljivo.

Autor: S.Š., Foto: nataliakul/Shutterstock