Kovrčava bob frizura

Žena sa bob frizurom, Foto: Dinkat/Shutterstock

Ne znate što biste napravili sa svojom neukrotivom kovrčavom kosom? Predlažemo da u nastavku teksta pročitate nekoliko koraka kojima možete dobiti zavodljivu i u posljednje vrijeme jako in bob kovrčavu frizuru. Prva stvar koju trebate napraviti jest posjetiti svog frizera i dati mu da vam kosu skrati do ramena i oblikuje bob frizuru.

Otvorite li bilo koji modni časopis primjetit ćete kako u njemu stoje mnoge poznate osobe koje su se odlučile na baš ovaj tip frizure. Kovrče daju živost vašem licu, posebno ako su dobro ošišane i stanjene. Nemojte misliti kako se ovom frizurom predodređujete za samo jedan tip frizure. Postoje mnogi načini kojima se može kovrčava bob frizura oblikovati i nositi.

Razmislite u koju skupinu žena spadate i koliko slobodnog vremena za izradu frizure imate dnevno? Kovrčava bob frizura je vrlo praktična za sve tipove žena. Nije potrebno puno vremena da se kovrče oblikuju i da im se da živost, a ukoliko je njena dužina do ispod uha, u ljetnim mjesecima vam neće biti vruće i osjećat ćete se lakše i poletno.

Kada vam je vaš frizer napravio neodoljivu bob frizuru, potrebno je naučiti nekoliko koraka kojima ćete je održavati. Imajte na umu da kosu šamponirate blagim šamponom koji u sebi ne sadrži veliku količinu ulja.

Nakon što kosu operete, obogatite je dodavanjem raznih regeneratora koji su namijenjeni kovrčavoj kosi, predlažemo vam da ju probate posušiti na prirodan način, bez sušila. Sušila za kosu, zbog utjecaja topline, još jače uvijaju kosu i na taj je način oštećuju.

Ovu frizuru ne moraju nužno imati samo žene koje su prirodno kovrčave. Ako vam je kosa prirodno ravna, nakon pranja je malo uvijte i osušte sušilom za kosu. Dobro je razbarušajte te dodajte neko od sredstva kojim će frizura biti postojana. Kod pravljenja ovakve frizure možete si pomoći i raznim uvijačima koji će od vaše kose napraviti izazovne i sexy kovrče.

Imajte na umu da kod ove frizure ne treba svaka vlas na vašoj glavi stajati pravilno. Kovrčavu kosu karakterizira njena razbarušenost i neukrotivost, pa slijedite taj primjer. Završite izradu frizure tako što prstima lagano prođete kroz kosu i na taj način joj date određeni volumen i oblik.

Autor: M.T. Foto: Dinkat/Shutterstock