Pozitivne strane trudnoće

prestanak pušenja u trudnoći

Trudnoća je blaženo stanje kada tijelo žene prolazi kroz mnoge promjene jer se priprema za rođenje bebe. Kako je svaka žena drugačija tako ne treba očekivati da će i svaka trudnoća biti ista, ali kod većine vrijedi isto pravilo, a to je da ima više pozitivnih nego negativnih strana.

Koje su pozitivne strane trudnoće i čemu se najviše možete veseliti? Neke žene koje imaju manja prsa tvrde da je njima bilo najljepše kada im se broj povećao na trojku, ako ne i četvorku i kada su nakon rođenja djeteta mogle još neko vrijeme uživati u velikim grudima.

Jutarnja mučnina, žgaravica, prevelika osjetljivost na određene mirise… To su negativne nuspojave koje pogađaju velik broj trudnica, ali bez obzira žene i dalje tvrde kako je ipak više lijepih promjena koje prethode rođenju djeteta.

Liječnici su se složili kako trudnoća donosi pozitivne promjene najviše po pitanju zdravlja, pa se tako može poboljšati zdravstveno stanje tijekom i nakon trudnoće.

Posebna je energija koju trudnice osjećaju, a tijekom drugog tromjesečja intiman život postaje još bolji. Dokazano je kako upravo u spomenutoj fazi trudnoće žene mogu imati veću vjerojatnost za nekoliko orgazama. Zašto se to događa? U drugom tromjesečju dolazi do povećanog protoka krvi u zdjelicu.

Osim što vam se poboljšava kvaliteta intimnog života (barem za neke žene) trudnice počinju prakticirati zdrave navike koje prije trudnoće nisu bile prisutne u tolikoj mjeri. Trudnoća je dokazano najbolja motivacija za odvikavanje od pušenja te boravak na svježem zraku i izvođenje određenih vježbi preporučenih od strane liječnika.

Zahvaljujući trudnoći poboljšavaju vam se osjetila, a barem tijekom 9 mjeseci možete zaboraviti na neugodne i bolne menstruacije. Novija istraživanja su pokazala da velik broj žena nakon što rodi više nema problema s bolnim menstruacijama.

Drugo stanje ima mnogo prednosti, a osim gore navedenih, dokazano je da smanjuje rizik od brojnih vrsta raka. Žene nakon što rode imaju više samopouzdanja i imaju osjećaj da mogu raditi više toga nego prije trudnoće.

Autor: S.Š., Foto: DenisNata/Shutterstock